hello
blbnem trocha s MOUNTovanim sietovych diskov (na win2003 serveri) a mam zopar otazok na ktore som nejako nenasiel odpoved ani v manualoch ani inde (asi si stojim na kabli)
cez smbmount a fstab to moc riesit nechcem, lebo mi to nefunguje kvoli nejakej kravine:
"smbmount cli_negprot SMB signing is mandatory and we have disabled it protocol negotiation failed"
ale toto teraz nie je predmetom co ma zaujima (ale ked niekoho napadne riesenie ako z toho von, tak nebudem proti
)
cize mam prikaz :
sudo mount -tcifs //servername/share /mnt/folder -o username=user,workgroup=domain,password=heslo
s tymto v pohode pripojim sietovy disk
a zaujimalo by ma:
1. da sa cez MOUNT nejako prikazat aby zmenil ownera toho co pripoji ? pretoze vsetko co pripoji ma automaticky vo vlastnictve ROOT. vrtal som sa v roznych parametroch (-o owner, user a pod.) prikazu MOUNT, ale nic z toho co som skusal toho ownera po pripojeni nezmenilo. napadlo ma na to automaticky pustit chown -R username /folder , ale to mi pripada dost brutal riesenie.
2. da sa nejako spustit MOUNT prikaz pod normalnym userom aby som furt nemusel cez SUDO a pod?
thx