Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: [Vyřešeno]Zvládne to zvukový výstup?  (Přečteno 1063 krát)

JARDA001

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 236
[Vyřešeno]Zvládne to zvukový výstup?
« kdy: 21 Prosince 2011, 14:48:14 »
Zdravím, vím že to sem vůbec nepatří, ale potřeboval bych poradit, pokud je to možné. Chtěl bych se zeptat, jestli integrovaná zvukovka v notebooku (Thinkpad edge 14) zvládne zapojení dvou reproduktoru (ze starý hifiny, takže tam možná bude širokopásmo a výškáč) kde každý bude mít asi 4 nebo 8 Ohmů? Nechci si odpálit zvukárnu tak prosím o radu.

Předem moc děkuju a omlouvám se za offtopic. Díky.
« Poslední změna: 22 Prosince 2011, 16:04:14 od JARDA001 »

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
Re:Zvládne to zvukový výstup?
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2011, 15:05:11 »
no, jestli to zvladne netusim ale rekl bych, ze odpalit zvukarnu by to nemelo
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

JARDA001

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 236
Re:Zvládne to zvukový výstup?
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2011, 15:52:35 »
já to beru ze stejnýho pohledu jako v autohifi, tzn vyšší impendace znamená nižší výkon a může znamenat aj lepší kontrolu membrány (dle dumping factoru) ale pokud se dá impendace menší než má zesilovač, tak sice je víc výkonu ale hlavně hrozí, pokud nejsou kvalitní součástky že se to odpálí. samozřejmě je tam mnohem víc faktorů. z toho jsem vycházel tak jsem se chtěl zeptat, jestli reálně něco hrozí, nevím na kolik ohmů jsou stavěný ty zvukovky. na druhou stranu, kdysi jsem něco takýho zkoušel s mptroskou a vydrželo to bez problému, tak nevím. ale je fakt že to byly 8 ohm takže jestli jsem to zapojil dobře tak mohli mít dohromady 16 a to už by mělo stačit.

tak nevím co si myslet o integrovaný zvukárně.

JARDA001

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 236
Re:Zvládne to zvukový výstup?
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2011, 15:09:59 »
Tak můžeme vlákno uzavřít. Výdledek je takovej že to hrálo děsně potichu ikdyž bylo všecko HW i SW na max tak jsem to přepojil na půjčenou věž a už to valí;) Inů děkuju a prosím o lock.

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
Re:[Uzamknout]Zvládne to zvukový výstup?
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2011, 15:40:54 »
pokud chces tak vlakno lze po sobe smazat tim, ze smazes jako autor prvni prispevek ,,, sam to obcas delam, poradek neskodi
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Příspěvků: 6543
    • Ubuntu.cz
Re:[Uzamknout]Zvládne to zvukový výstup?
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosince 2011, 15:42:14 »
Vlákno nesmaže, nemá práva na to, aby mazal cizí příspěvky, stačí editovat první příspěvek a přidat [vyřešeno].
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.