Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hdd sa sprava ako naformatovane 320gb  (Přečteno 1998 krát)

klokan44

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 76
hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« kdy: 08 Prosince 2011, 07:53:40 »
Tak dobry den vam prajem,stala sa my tak trivialna vec ze som tomu neveril ze sa to mohlo stat,momentalne pouzivam windows xp 64 vnom mam primarny len 80 gb hdd win 64
                                   secundarny ma 320 gb ubuntu 10.04 myslim 10.10
Minulosti par mesiacou dozadu 80 gb hdd na nom win a linux
320gb stale sekundarny, mal som nanom osobne a velmi srdcu blizke fotky videa o ktore by som sakra nechcel priist nic ine ma nezaujima stoho hdd,tak ako som hovoril na 320 hdd bol kedysi ubuntu primarnej casti potom som pridal 80tku hardisk a bol primarny ,hovorim to minulom case,teraz mi zostal 320 gb  s operacnim systemom ako sekundarny+sdatami,
sucasnost:primar 80tku som naformatoval a dal tam len win 64 pri formatovani som si samozrejme aj tri krat skontroloval ktori hdd idem formatovat,vsetko na 100 percent nainstalovane cely win a teraz som chcel ze si uz konecne zalohujem data zo sekundarnej hdd 320 kde je samozrejme nainstalovani linux sdatami ale bez grub ani sa nespusta to nevadi lebo mne ide len otie data a potom ho naformatujem ,nainstaloval som si total commander ktori vie citat linuxove disky hdd naslo ale hopsa nic nejde spustit pisalo mi to nieco ze to ma spolocne s root ,tak som si nainstaloval "Linux Reader" z wiki navodu hdd ukazalo ale neotvorilo "cant open disk"  tak som este doinstaloval "Ext2sfd"ktore mi krasne pripoji disk aj otvori ale len prazdny su vnom len priecinky a nic ine dokonca si viem aj pozret kapacitu hdd a ta ma s 320gb ,310 volneho miesta ,neviem ako to je mozne ten hardisk bol uplne plni datami ,nemohlo sa mi stat ze som ho s nedopatrenim vymazal,skusal som aj live cd ubuntu ale neuspesne teraz stahujem puppyho na kluc lebo ten nema problemi s root,dalen uz teda nemam co dodat
Kód: [Vybrat]
WDC WD3200AAJB-00TYA0
Výrobca Western Digital
Typ GB/3.5-inch
Trieda/Značka Desktop/WD Caviar®
RPM/Veľkosť buffera 7200 RPM with 8 MB cache
Rozhranie/Konektor ATA/100 with 40-pin IDE connector
Heads 16
Cylinders 16383
Typ zariadenia Pevný
ATA štandard ATA/ATAPI-7
48-bit LBA Podporované
Sériové číslo WD-WCAPZ2337860
Rozhranie PATA
Veľkosť 313GB
Skutočná veľkosť 320,072,933,376 bajtov
S.M.A.R.T
01 Read Error Rate 200 (200veľmi zle) Dáta 0000000000
03 Spin-Up Time 159 (155) Dáta 00000013B1
04 Start/Stop Count 097 (097) Dáta 0000000C08
05 Reallocated Sectors Count 200 (200) Dáta 0000000000
07 Seek Error Rate 200 (200) Dáta 0000000000
09 Power-On Hours (POH) 089 (089) Dáta 00000020EB
0A Spin Retry Count 100 (100) Dáta 0000000000
0B Recalibration Retries 100 (100) Dáta 0000000000
0C Device Power Cycle Count 098 (098) Dáta 0000000B15
C0 Power-off Retract Count 200 (200) Dáta 00000001C3
C1 Load/Unload Cycle Count 199 (199) Dáta 0000000C08
C2 Teplota 107 (084) Dáta 0000000028
C4 Reallocation Event Count 200 (200) Dáta 0000000000
C5 Current Pending Sector Count 200 (200) Dáta 0000000000
C6 Uncorrectable Sector Count 200 (200) Dáta 0000000000
C7 UltraDMA CRC Error Count 200 (197) Dáta 00000010C6
C8 Write Error Rate / Multi-Zone Error Rate 200 (200) Dáta 0000000000
Teplota 39 °C
Stav teploty ok (menej ako 50 °C)
Stav Dobrý
Partícia 0
ID partície Disk #1, Partition #0
Písmeno disku D:
Systém súborov EXT3
Sériové číslo zväzku 06358B7D
Veľkosť 296GB
Použité miesto 7.20GB (3%)
Voľné miesto 289GB (97%)
Partícia 1
ID partície Disk #1, Partition #1
Veľkosť 1.99 GB
      Dakujem za otpovede
« Poslední změna: 08 Prosince 2011, 11:02:43 od daysleeper »
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #1 kdy: 08 Prosince 2011, 12:31:04 »
No já bych se na "čtečky" ext oddílů ve windows vůbec nespoléhal. Co jsem pochopil, na ten disk jsi se díval zatím jen z windows? A co ten  druhý systém?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

klokan44

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 76
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #2 kdy: 08 Prosince 2011, 12:47:06 »
neviem ci ten system by som roschodil myslim su tam 2 ubuntu 10.04 a pclinuxCZ,ale ja som si troska nastudoval par programou ohladne zachrana respektive obnova dat s HDD ,ale teraz neviem ci je to rozumni napad ist stim cez widle lebo kazdi jeden podporuje tak maximalne fat 32 ale jeden som nasiel vela ohlasou nanho bolo a vola sa test disk tak asi to skusim dam vediet.
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #3 kdy: 08 Prosince 2011, 15:19:43 »
Proč chceš hned obnovovat disk, když ses na něj ještě nepodíval z prostředí linuxu? Stáhni si nějaký liveCD, to je myslím nejjednodušší cesta, jak se na ten disk podívat. Proč to zbytečně komplikovat. A testdisk je i pro linux. Já bych rozhodně na hard disk s ext fs z windowsů vůbec nehrabal.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

klokan44

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 76
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #4 kdy: 19 Prosince 2011, 11:59:38 »
no tak po dlhom case som sa pozrel na ten disk cez Ubuntu Ocelot a presne to iste ako vo Windows ukazuje my ze ma disk uplne prazdny bez dat az na par priecinkou ktore zostali a tak prestavam byt optimista viem ze som ten hdd neformatoval ,znicoho nic sa vytratili vsetky fotky,videa .Nejaki zachranca hdd existuje to viem,ale bojim sa ze to neobnovim,poradite nejaki graficky cez linux ja sa samozrejme opitam aj stricka Google.Dakujem dovidenia
 
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #5 kdy: 19 Prosince 2011, 18:39:37 »
S filesystemem ext na grafické klikátko zapomeň. Prostuduj tohle : http://wiki.ubuntu.cz/TestDisk. Není to zas tak složité...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

klokan44

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 76
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #6 kdy: 20 Prosince 2011, 20:53:45 »
ahoj no tak teda som si nastudoval ten wiki navod a tak som to teda isiel vyskusat ,vsetko vpohode prebehlo naslo my hdd,obnovilo particie teda si myslim a ulozil som sedenie no a siel som sa nato hdd teda lepsie pozried na obsah a vsetko prazne len hole pricinky ako home atd vsetky priecinky su tam az narozdiel ze stoho hdd vymizli vsetky subory vydea.fotky,exe subory skratka vsetko NENI TO PODLA VAS ZVLASTNE ,ze su tam len tie nakazene priecinky .viem ze som nic nemazal a ze my hdd nepadlo ,magnet to nemohol sposobyt dakujem za otpoved marcel
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #7 kdy: 20 Prosince 2011, 23:42:15 »
ahoj no tak teda som si nastudoval ten wiki navod a tak som to teda isiel vyskusat ,vsetko vpohode prebehlo naslo my hdd,obnovilo particie teda si myslim a ulozil som sedenie no a siel som sa nato hdd teda lepsie pozried na obsah a vsetko prazne len hole pricinky ako home atd vsetky priecinky su tam az narozdiel ze stoho hdd vymizli vsetky subory vydea.fotky,exe subory skratka vsetko NENI TO PODLA VAS ZVLASTNE ,ze su tam len tie nakazene priecinky .viem ze som nic nemazal a ze my hdd nepadlo ,magnet to nemohol sposobyt dakujem za otpoved marcel
A zapisoval jsi na jiný disk, než ten obnovovaný?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

klokan44

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 76
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #8 kdy: 21 Prosince 2011, 16:58:46 »
nie nezapisoval ,musim zohnat vecsi hdd len som obnovil particie a lebo zachranovany ma 320gb a nemam teda rozdeleny disk na viac je to jedna cela particia 320gb no aj so SWAP cize nemozem si oznacit oblast aby mi to zapisalo  a ja mam len 80gb
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

sabraq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3412
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:hdd sa sprava ako naformatovane 320gb
« Odpověď #9 kdy: 22 Prosince 2011, 00:09:50 »
Aha, no, pokud tam máš něco, o co skutečně nechceš přijít, raději bych počkal na větší disk...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.