Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: smartd a smartmontools  (Přečteno 557 krát)

svecpetr

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
    • Zobrazit profil
smartd a smartmontools
« kdy: 01 Únor 2012, 17:45:57 »
nainstaloval jsem smartmontools
a pak upravil konfigurák smartd.conf

ale když dám spustit
sudo /etc/init.d/smartd start

tak mi to řekne že služba smartd neexistuje?!?

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re:smartd a smartmontools
« Odpověď #1 kdy: 01 Únor 2012, 19:01:28 »
Výpis? Konfigurák?!
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

daysleeper

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1206
    • Zobrazit profil
Re:smartd a smartmontools
« Odpověď #2 kdy: 01 Únor 2012, 19:07:05 »
Výpis například
Kód: [Vybrat]
grep '^[^#]' /etc/default/smartmontools /etc/smartd.conf

svecpetr

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
    • Zobrazit profil
Re:smartd a smartmontools
« Odpověď #3 kdy: 02 Únor 2012, 19:20:15 »
ten příkaz mi vrací toto

grep '^[^#]' /etc/default/smartmontools /etc/smartd.conf
/etc/smartd.conf:DEVICESCAN -m root -M exec /usr/share/smartmontools/smartd-runner
/etc/smartd.conf:/dev/cciss/c0d0 -d cciss,0 -H -m svecpetr@...
/etc/smartd.conf:/dev/cciss/c0d0 -d cciss,1 -H -m svecpetr@...

mezitím jsem vyštrachal, že teoreticky by to mohlo být nahrazeno takto

sudo service smartmontools start

ale nevím jestli smartd a smartmontools je ta samá služba

daysleeper

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1206
    • Zobrazit profil
Re:smartd a smartmontools
« Odpověď #4 kdy: 02 Únor 2012, 21:09:31 »
Najdi v konf. souboru /etc/default/smartmontools řádek
Kód: [Vybrat]
#start_smartd=yes
a změň ho na
Kód: [Vybrat]
start_smartd=yes
Pak spusť službu pomocí
Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/smartmontools start