Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kablove spojenie  (Přečteno 805 krát)

andariel2

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 40
Kablove spojenie
« kdy: 05 Února 2012, 18:28:13 »
Zdravim, s linuxom nemam najvacsie skusenosti.
Potreboval by som poradit, mam dva ntb jeden s Win7 a druhy s Ubuntu 11.04, potrebujem ich spojit kablom aby som mohol presuvat data z jedneho ntb do druheho, ale nedari sa mi to nastavit.
Mozte mi poradit bud software, alebo nejaky navod, co vsetko treba a ako nastavit, z mojich pokusov som uz zufaly.
Dakujem.

Stue

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 188
Re:Kablove spojenie
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2012, 18:45:13 »
Nejde ani tak o linux, jako spíš o princip.
Koukni třeba sem http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15033.0, sem http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Connect-two-computers-using-a-crossover-cable nebo sem http://pcrady.cnews.cz/prime-propojeni-dvou-pocitacu.

Všimni si, že všude se píše prakticky jedno a to samé, tedy správný síťový kabel a jednoduché nastavení obou síťových karet.
Ubuntu 12.04
(Ubuntu 10.04)

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Kablove spojenie
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2012, 18:50:06 »
Musíš hlavne manuálne nastaviť IP adresu.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

andariel2

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 40
Re:Kablove spojenie
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2012, 20:03:14 »
podarilo sa mi nastavit ip, spojenie je aktivne, obidve ip viem aj pingovat z druheho ntb, subory mam nastavene na verejne zdielanie, fw vo win je vypnuty a ubuntu je naistalovany nanovo, teda v nom by mal byt vypnuty defaultne
ale vo windows, v okne siet, vobec nevidim druhy ntb, a v linuxe to zase zobrazi ikonu "siet windows" ... ale bez dalsej reakcie
« Poslední změna: 05 Února 2012, 20:06:22 od andariel2 »

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Kablove spojenie
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2012, 21:51:43 »
V nautiluse Súbor->Pripojiť k serveru->Zdielanie Windows
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

andariel2

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 40
Re:Kablove spojenie
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2012, 01:28:47 »
Skusil som to cez nautilus, no mal som problemy s opravneniami pri zdielani.
Nakoniec sa mi to podarilo spojazdnit cez Sambu a ta bezi podla mojich predstav, a aj jednoduche rychle nastavenie. Kopirovanie funguje bez problemov oboma smermi.
Dakujem za rady :)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.