Dobry den,
zdravym vsetkych uzivatelov tohoto fora, a chcem poprosit o pomoc. Dufam ze napriek tomu ze pouzivam Linux Mint a nie Ubuntu, nikoho tu neurazim a najde sa niekto kto mi pomoze.
Po 1a3/4 roku som bol "nuteny" prejst z verzie LM8 Helena na terajsiu LM12 Lisa - a uz som to olutoval...ale co uz.
Moj problem je v pouzivani DVD mechaniky. Hned na zaciatku musim povedat ze v predchadzajucej verzii LM to fungovalo bez akychkolvek problemov...
Po nainstalovani som chcel aby mi disky HDD a mechaniku automaticky pripojovalo na plochu. S diskami sa mi to podarilo upravou
fstabu. Ale problem je DVD. Po prihlaseni sa do systemu s (admin pravami-ale nie ako root) mi po vlozeni media do mechaniky, musim ist ce ikonu pocitac a tam spusti pomocou ikoy DVD, potom ju uz pripoji na plochu, lenze ked sa odhlasim a prihlasim sa ako dalsi uzivatel (s obmedzenymi pravami) uz s DVD neviem robit nic. Pokial som ale pred odhlasenim (uzivatela s admin pravami) mechaniku odpojil tak v dalsom uzivatelovi sa dala pouzit. A toto presne tak funguje aj opacne...Toto sa da samozrejme vsetko obist prikazmy ale ja chcem aby to fungovalo automaticky

. Tak som hladal tu na wiki a skusil som upraviv
fstab nasledovne:
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 defaults 0 0Lenze pri spusteni linuxu sa mi este pred logovacou obrazovkou objavy takato hlaska:
"An error occurred while mounting /media/cdrom0.
Press S to skip mounting or M for manual recovery."Po skipnuti a normalnom prihlaseni, (ak bolo medium v DVD pocas startu) tak ho automaticky pripoji a dokonca aj spusti (ak pocas startu tam medium nebolo a vlozim ho po nalogovani tak tak isto ho bez problemov pripoji a aj spusti). Po odhlaseni a prihlaseni inneho uzivatela (aj bez odpojenia DVD), DVD automaticky nabehne novemu uzivatelovi a vsetko funguje. Lenze ked vymenim DVD/CD hardwerovo tak ostane pripojene predchadzajuce medium, a kym nepouzijem softwerove otvorenie mechaniky tak nove CD/DVD neviem nacitat....Neviem co robit aby to fungovalo "normalne" t.j. vlozim medium, mechaniku pripoji, vymenim medium a pripoju ju opat. Takto to v starom LM8 fungovalo...vlastne ako vo windows...Absolutne bez problemov. No uz to skoncim lebo som sa rozpisal ako cinsky pisari....

Dakujem za kazdu pomoc a za kazdu radu....
PS. Som uzivatel "klikac", ziadne "psie"kusky ja v systeme nerobim...ale ak by sa podarilo tuto moju poziadavko resp. problem vyriest tak by ma to veelmi potesilo.
Vdaka este raz!!!