Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zpřístupnit připojený adresář v xampp (lampp)  (Přečteno 1458 krát)

Feryy

• Návštěvník
Jak zpřístupnit připojený adresář v xampp (lampp)
« kdy: 23 Února 2012, 08:55:54 »
Už nějaký čas hledám řešení, ale zřejmě neumím dost hledat  :'(

Mám webovou aplikaci, takovou image galerii, které si čte adresáře a automaticky vytváří náhledy z obrázků a tak dále. V podstatě to krmím pouze adresáři a vše ostatní už dělá sama. Uživatelé mají připojený přes sambu adresář s obrázky a nahrávají je tam a pak s nimi pracují.

Bohužel jsem došel k tom, že disk s obrázky je malý a proto bych potřeboval připojit jiný sdílený větší. A protože mám k dispozici pole, kde je dostatek místa tak mě napadlo, že nejednoduší bude připojit prostě sdílený adresář a z něj číst. To pole je na windows takže jsem standardně přimountoval adresáře. Ale galerie z něj neumí číst, začnou se dít divné věci. A zde bych rád poprosil o pomoc.

Struktura je:
Adresář s galerii: /opt/lampp/htdocs/ex/
Adresář který chci připojit a do něj si bude šahat galerie: /opt/lampp/htdocs/ex/kniha/
Příkaz pro připojení používám sudo mount -t cifs //10.51.2.11/image -o username=xxx,password=xxx /opt/lamp/htdocs/ex/kniha/

A když pustím galerii tak ten připojený adresář se chová divně, nevypadá jako adresáře a neleze do něj vlést.
Píše to varování:
Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for ./kniha in /opt/lampp/htdocs/ex/index.php on line 2148
Warning: filemtime() [function.filemtime]: stat failed for ./kniha in /opt/lampp/htdocs/ex/index.php on line 2110

Mé snažení tak cíli nevede. Možná, že řešení je úplně jiné, a jinak dělané, ale mým cílem je, mít přístupný sdílený adresář z windows tak, abych z něj mohl číst i zapisovat pomocí php a samozřejmě apache.

« Poslední změna: 23 Února 2012, 09:23:48 od Feryy »

beer

• Host
Re:Jak zpřístupnit připojený adresář v xampp (lampp)
« Odpověď #1 kdy: 23 Února 2012, 09:13:53 »
sudo
mount -t cifs //10.51.2.11/image -o
username=xxx,password=xxx /opt/
lamp/htdocs/ex/kniha/

Feryy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Února 2012, 09:33:42 »
sudo
mount -t cifs //10.51.2.11/image -o
username=xxx,password=xxx /opt/
lamp/htdocs/ex/kniha/
Má chyba, špatně jsem napsal ten adresář sem, na serveru to mam dobře. To se omlouvám. Prostě ten připojený adresář i když vypadá zcela normálně, tak pro webové aplikace se tváří jinak. Jako bych neměl přístup pro čtení těch připojených adresářů.

Feryy

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2012, 10:14:16 »
Tak se zdá, že přístup tam mám, že php skripty pustím, ale nemůžu číst adresáře. Jakobych opravdu neměl práva na spuštění čtení adresářů. Možná to souvisí s tím, že to připojuji jako root a lampp se spouští pod uživatelem nobody. Ale netuším jak to změnit.

beer

• Host
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2012, 16:04:38 »
připojovat přes /etc/fstab a nastavit správně práva?

Feryy

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Února 2012, 17:03:54 »
No je to tak :) Díky za radu.

Takže nakonec jsem to vyřešil. I když sem i dost nelibí to sdíleni nobody, to by šlo možná ještě vyřešit, ale teď to funguje.

Takže do fstab jsem napsal:

Kód: [Vybrat]
//10.51.2.11/image /opt/lampp/htdocs/ex/kniha cifs user=xxx,password=xxx,rw,user,auto,file_mode=0755,dir_mode=0755,uid=nobody,gid=nobody 0 0
A nyní mi to jede tak jak jsem potřeboval, ještě budu testovat.

Každopádně díky moc za radu a nakopnutí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.