Dobrý den, jsem absolutní amatér, takže doufám že problémem je nějaká banalita. Na počítači mám Windows Vista. Můj HDD má cca 500GB (z toho asi 350GB volného místa) a původně byl rozdělen na jeden oddíl, protože jestli jsem to dobře pochopil, tak vytvořit nový oddíl pro Ubuntu (chci ho nainstalovat vedle Windows) by mělo jít v průběhu instalace.
Problém ale nastane při kroku 3
http://wiki.ubuntu.cz/Průvodce%20instalac%C3%AD, kde mi to hlásí, že nemám 4.4GB volného místa. Jelikož jsem si nevěděl rady, tak jsem zkusil nejprve rozdělit disk na dva oddíly (první 200GB z nichž je volných 50GB a druhý 300GB, který je úplně prázdný). Jak jsem čekal, tak to nepomohlo, ale zkusil jsem ještě instalovat Ubuntu 11.04 (původně jsem instaloval 11.10). Tam byl stejný problém, a tak jsem ještě zkusil Ubuntu 10.04 LTS. Tam se mi instalace zdařila, neboť to při ní nevyžadovalo (resp. nekontrolovalo) volné místo. Ovšem při mém dvojitém pokus o upgrade na 10.10 se to na stejném místě (nejsem si jistý jestli přesně na stejném, ale jednou zbývalo 18min do konce a podruhé 17min a rychlost byla myslím podobná) zaseklo, a tak se upgrade nezdařil.
Předem děkuji za jakoukoli odpověď.