Pokud se jedná o O2 a je to v dosahu VDSL, je možné bezplatně zrychlit na 25 Mb/s, pokud to síť v místě bydliště umožňuje. A zachovají případné stávající slevy, to znamená vyšší rychlost za stejnou cenu a garantování té ceny na 12 měsíců.
Pokud slevu nemáte, doporučím ale nejprve kontaktovat O2 ohledně výpovědi. Oni pošlou dopis s kódem, ten nadiktujete operátorovi do telefonu a následně vám učiní několik nabídek. První se nabízí vyšší cena, pak následuje případně několik nabídek s nižší cenou. Po přijmutí retenční slevy, až bude navedena a aktivována, je dobré navštívit stránky:
www.zrychlujeme.czJe potřeba vědět telefonní číslo přípojky a referenční číslo plátce, pak je možné objednat nový modem na modernější technologii VDSL.
Nový modem stojí necelých 500, pokud by ste chtěli starší modem, tak já mám rok starého Comtrenda (je to VDSL modem, bezproblémů zvládá 25 Mb/s), přijde mi teď nový modem, tak bych případně toho Comtrenda přenechal za 200. Vám by po objednávce stačilo zavolat na O2 a stornovat dodání modemu, že nový již máte vlastní.