Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s externím monitorem/projektorem u Lenovo W510  (Přečteno 1526 krát)

vlabra

• Návštěvník
Problém s externím monitorem/projektorem u Lenovo W510
« kdy: 17 Března 2012, 17:58:21 »
Zdravím,

pokoušel jsem se v práci připojit k Lenovo W510 s Ubuntu 11.10 projektor (přes dsub přímo na notebooku) a neuspěl jsem. Ve standardním klikátku se ani neukázal. V nVidia X Server settings se sice objevil, ale moc to nepomohlo. Když jsem zapl TwinView, tak se nic nestalo. Když Separate X screen, tak mi nejdříve vyskočila hláška, že nejspíš nebudou aplikována všechna nastavení, pak na se 5 sekund vypl displej notebooku a když se zapl, tak se zobrazila hláška, že požadované změny nemohly být provedeny. Doma se mi podařilo rozchodit s jedním monitorem Separate X screen kdy šel výstup jen na externí monitor. Párkrát se mi ale i u toho stalo, že to nešlo a když jsem ukončil a znovu spustil nVidia klikátko, tak to šlo.
Stejně nefungovaly ani 2 monitory, které mám v práci připojené přes Port replicator (dock).

Nevíte někdo, jestli se to dá nějak rozchodit? Za každou radu budu vděčný.

pacholik

• Závislák

vlabra

• Návštěvník
Re:Problém s externím monitorem/projektorem u Lenovo W510
« Odpověď #2 kdy: 18 Března 2012, 12:50:38 »
vyzkoušej konzolovou utilitu disper
Díky moc za informaci o téhle utilitě. Vyzkoušel jsem několik monitorů a u všech to fungovalo. Ještě to zkusím v práci s projektorem.
Narazil jsem akorát na jeden malý problém s gnome a unity. Po přepnutí monitorů zůstanou v oknech různé grafické artefakty (barevné proužky, tečky, ...) a oknu terminálu, ze kterého jsem disper spouštěl zmizly okraje. Po proklikání všech oken artefakty zmizely, ale zůstaly až do odhlášení na launcheru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.