Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: flah player  (Přečteno 7789 krát)

m_v

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
flah player
« kdy: 30 Březen 2012, 10:14:20 »
chtěl jsem zkusit tuhle hru: http://www.webgames.cz/smo-arena/2258-0/ a vyskočí mi takové malé okno Adobe flash player, kde se ptají povolit, nepovolit (přístup ke kameře, mikrofonu apod.) a nejde mi na nic kliknout, prostě to vůbec nereaguje - dělá to v opeře, chromu, mozille. Videa na youtube mi běží bez problému. Všude kde se mě to ptá na přístup ke kameře nebo mikrofonu, tak nemůžu kliknout na žádnou volbu. Předem díky za rady

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5590
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #1 kdy: 30 Březen 2012, 12:14:02 »
Normálně dám odmítnout přístup a pak hraju bez problémů.(Ubuntu 12.04, Adobe flash 11.2, Nvidia 295.33)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

m_v

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #2 kdy: 30 Březen 2012, 12:39:34 »
V tom je ten háček - já na nic kliknout nemůžu - ani na odmítnout, ani na přijmout - přes to okno Adobe flash player se prostě dál nedostanu. Jak zjistím, kterou verzi Adobe flash playeru mám nainstalovanou, jak jej přeinstaluji - třebas to pomůže (v centru software to ukazuje, že je nainstalovaný zásuvný model Adobe flash a nabízí to k instalaci Adobe flash plugin 10, ale před instalací to chce odstranit adobe flah player plugin installer, bojím se abych si nerozhodil přehrávání youtube apod.). Nejde ani tak o hry, jako o použití mikrofonu v scriblar.com. Předem děkuji
« Poslední změna: 30 Březen 2012, 12:45:41 od m_v »

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5590
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #3 kdy: 30 Březen 2012, 13:34:31 »
Jakou verzi Ubuntu máš(a to i 32bit nebo 64bit)?
Máš standardní flash player ze systému nebo jsi si ho do systému nějak násilně dával sám?
Co používáš za prohlížeč?
Co máš za grafickou kartu? Používáš nesvobodné ovladače? Jak jsi je instaloval?
« Poslední změna: 30 Březen 2012, 13:36:22 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

m_v

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #4 kdy: 30 Březen 2012, 13:52:57 »
Ubuntu 11.10, 64bit, flash player jsem instaloval standardně - tj. když jsem otevřel prohlížeč a otevřel youtube tak mě to řeklo, že je nutné to nainstalovat, to proběhlo samo a bylo. Nic jsem do systému necpal - ani to neumím (jsem začátečník a v terminálu se moc neorientuji). Prohlížeče - Chrome, Firefox, Opera - v žádném to neběží. Grafická karta - ATI radeon, používám uzavřený grafický ovladač (FGLRX od Ati/Amd) instalovaný přes dodatečné ovladače (tj. standardně). Díky za pomoc

beer

  • Host
Re:flah player
« Odpověď #5 kdy: 30 Březen 2012, 14:18:35 »
zkusil bych několikrát alt+tab (kvůli focusu), případně změnit velikost okna. Co se týká chrome, tak ten má vždy aktuální flash player, tedy pokud máš aktuální chrome...

Flashplayer se instaluje přes centrum softwaru, případně můžeš ručně, třeba i použít flashplayer z dílny mintu (mint flashplugin, ale musel by si mít v /etc/sources.list jejich repozitář), že se ti podařila instalace přes webový prohlížeč jako ve windows je pro mne záhada.

Standardně bys měl v dnešní době již používat 64 bitový flashplayer, je možné, že tvá verze je 32 bitová.

m_v

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #6 kdy: 31 Březen 2012, 13:09:34 »
Díky za tip, ale nic nepomáhá - jak zjistím, kterou verzi flash mám? Jaký je rozdíl mezi zásuvným modulem a samostatným Adobe flash plugin 10 (ten mi nabízí centrum software k instalaci). Momentálně mám instalovaný jen ten zásuvný modul. Je to celkem nepříjemná závada - jinak jsem odstranil uzavřený ovladač grafické karty a vše beze změny. Chrome mám této verze - 17.0.963.79 (Vývojářské sestavení 125985 Linux) Ubuntu 11.10, snad je to aktuální. Prosím ještě o nějaký další návrh

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
  • Karma: +256/-16
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #7 kdy: 01 Duben 2012, 14:19:59 »

beer

  • Host
Re:flah player
« Odpověď #8 kdy: 01 Duben 2012, 16:47:41 »
V chromu je flash samostatně a je vždy aktuální. Vypadá to, že rozlišení, které máš neodpovídá tvému monitoru. Proto se nemůžeš trefit myší.
Jakej máš monitor a jaké máš rozlišení?

Ve flashi problém není - máš ho v chromu aktuální.
Jo a ta hra je pěkná blbost, trápit tě to nemusí :).

m_v

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #9 kdy: 03 Duben 2012, 10:05:55 »
Moje verze flash je: 11.2.202.228, jedná se o netobook HP ProBook 4510s, rozlišení mám nastavené na 1366x768 a vůbec mi nejde o tu hru:) Jde mi o použití mikrofonu u Scriblar.com, nebo Voki - všude tam, kde potřebuji mluvit přes prohlížeč. Co změnit, rozlišení? To dělat nechci, protože v jiném rozlišení mám rozmazané písmo (takové jakoby tučné, rozostřené) a z toho bolí oči (i to bych chtěl jednou vyřešit). Jinak rozlišení jsem změnil a nic - furt stejné. Zdůrazňuji, že mi to nabízí uzavřený grafický ovladač FGLRX od ATI (aktualizace po vydání) ale nepoužívám to, grafická karta: ATI Mobility Radeon HD 4300 Series a dále mám nainstalováno Catalyst control center (šlo by v tom něco změnit?). Díky za další nápady

m_v

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #10 kdy: 09 Duben 2012, 14:07:52 »
Nemáte někdo nějaký návrh co dál - jak jsem psal jde mi o Voki????

Dawe44

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #11 kdy: 24 Duben 2012, 12:36:18 »
Prosím o pomoc mám uplně stejný problem... Když to vyžádá povolení o webcameru ci nejakou hru... zobrazí se ta tabulka Povolit/odmítnout a nemohu na nic kliknout, nic nereaguje, mohu jen refresh stránku a pak to zmizí ale nemužu takto zapnout třeba webcameru a opravdu bych se toho problemu rád zbavil :)

Stue

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 188
  • Karma: +17/-3
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #12 kdy: 24 Duben 2012, 19:10:32 »
Malá krkolomnost pro Chrome 18.* a toto vlákno ;)
1. otevři odkaz na webhru ze zakládajícího příspěvku
2. po načtení hry klikni na tlačítko Spustit
3. ulož si stránku se hrou do PC (Ctrl+D)
4. zavři stránku s webhrou ze zakládajícího příspěvku
5. otevři stránku webhry uloženou v PC
6. a hraj si   :D
Ubuntu 12.04
(Ubuntu 10.04)

maaaji

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #13 kdy: 31 Květen 2012, 19:10:58 »
mámstejný problém, nejde mi o žádné hry, ale prostě chci používat webku. v cheese i na skype mi normálně jede, ale v mozzile to dělá přesně tohle(chce to povolit , ale nejde na to kliknout) a když to zkouším dýl, spadne flash player

RapMan

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 290
  • Karma: +13/-1
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #14 kdy: 31 Květen 2012, 22:08:57 »
Je to kvuli 3D efektum. reseni - prihlasit se do gnome classic bez efektu, a tam to odkliknout. Nebo nejak schodit compiz, pak by to melo jit odkliknout taky...
Me spis stve flash na youtube, jak zobrazuje modry xichty...S tim ma problem taky dost lidi, co maji nvidii... Reseni zatim zadne... (krome vypnuti hw akcelerace)

maaaji

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:flah player
« Odpověď #15 kdy: 01 Červen 2012, 00:27:17 »
juu,díky díky díky!vubec jsem nevěděla že něco jako gnome classic existuje,haha :-)ale už to jede!!