Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SCIM, IBus a nefungujúce dead keys  (Přečteno 1668 krát)

Foxiss

• Návštěvník
SCIM, IBus a nefungujúce dead keys
« kdy: 06 Dubna 2012, 22:22:57 »
Zdravím,

mám taký menší problém /ak sa to tu už riešilo, prosím, aby ma tam niekto odkázal/. Jedná sa o to, že už dlhšiu dobu sa snažím nakopnúť japonskú klávesnicu. Vo Win-e som to riešil pomocou možnosti ANTHY, kadiaľ sa dalo pekne prepisovať latinku do kanji znakov (a to tak, že som písal roma-ji, skákalo mi to do hiragany a po stlačení medzerníku mi nabehli kanji znaky).

Pobehal som kopec fór a iných poradných stránok a postupne som prišiel na to, že možnosti pre switch input method, teda prepínanie vstupnej metódy, sú SCIM, IBus a UIM. To posledné sa mi nepodarilo nakopnúť. SCIM má ten problém, že mi ANTHY funguje len pre LibreOffice, čiže textový program... IBus bol jediným riešením a hoci mal muchy, mohol som si jednoducho prepínať medzi japonskou a slovenskou klávesnicou...

No a k problému. Vždy, keď som aktivoval SCIM či IBus, prestali mi fungovať dead keys. Resp. tu mi napríklad idú, dokonca fungujú aj v textových editoroch... ale akonáhle spustím Skype a snažím sa písať, výsledkom je "ˇd" namiesto "ď ". Je nejaký fix na tento problém? Istý čas mi dokonca nešli dead keys ani na Mozille, vtedy mi hodilo prosté "d" bez diakritiky.

Nejaké tipy, rady? Veľmi by som uvítal akúkoľvek slamku, ktorej by som sa mohol chopiť. Za vaše odpovede vopred ďakujem :-)
Fox.

Foxiss

• Návštěvník
Re:SCIM, IBus a nefungujúce dead keys
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2012, 21:40:06 »
Ďakujem za odpovede, dámy a páni.

SCIM sa mi rozbehol sám od seba, ide ako ANTHY, tak aj dead keys a to som s tým skutočne nič nerobil. Na druhú stranu však funguje len pre LibreOffice a Skype, čo predpokladám, že ho nepustí Mozillové nastavenie. Neviem, možno tam len niečo nie je prepnuté, aby to išlo aj tam.

お元気で。

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.