Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Emachines E525-grafický ovládač  (Přečteno 1828 krát)

mineo

• Návštěvník
Emachines E525-grafický ovládač
« kdy: 23 Dubna 2012, 12:48:13 »
Tak vlastním tento notebook. Grafický ovládač je Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD.
Moj problém je nasledovný. Driver na túto grafiku fungoval v pohode do verzie ubuntu 10.10.
Odvtedy problém. V tomto období tuším štartovalo aj Unity.
Takže: 11.04...............mi monitor zhasne už pri inštalácii. Samozrejme riešenie som našiel, že som pokračoval v inštalácii cez monodeset. Nepomohla ani čistá inštalácia, ani upgrade. Stále monitor zhasol. Ale nevadí, cez ten monodeset som nakoniec nainštaloval vyššiu verziu, ale už tam nebol ten istý ovládač................jednoducho už bolo nižšie rozlíšenie a odmietalo sa mi v neskorších verziach ubuntu nainštalovať aj Unity. Neviem, či by to grafika nestíhala, alebo čo. Skúšal som aj mint, aj sabayon s Gnome 3, to isté. Takže mám v tom pekný hokej. Nejde mi do hlavy, že v 10.10-ke bol dobrý ovládač a v novších verziách nie.........Tak teraz fičím na staršej verzii, ale ako viete, už skončila podpora na nu. Tak sa modlím, aby to fungovalo na ubuntu 12.04, ale nevidím to ružovo, lebo som skúšal beta verziu a tiež mi monitor zhasol pri inštalácii.
Ide mi o to..................poradte mi.....................mám ostať na tej staršej verzii ubuntu 10.10, aj ked nie je už podporovaná, alebo čo mám robiť? Skúšal som aj inštalovať v novších verziach ubuntu nejaké ovládače, ale bez úspechu. V kompilácii nie som až tak zdatný................
Takže každa rada dobrá..................
Dakujem

Rover623

Re:Emachines E525-grafický ovládač
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2012, 14:36:31 »
Tady je otázka kde je problém, jestli v jádru s ovladačem nebo si to nerozumí s X serverem, není problém používat 12.04 s jádrem 2.6.35 které je z 10.10

mineo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2012, 15:54:15 »
hmmmmmm, vyzerá to ako fajn nápad............................popíšeš mi zhruba ako nato?

mineo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2012, 17:39:04 »
takže na starom jadre to fičí.................:-).......aspon tak..................dakujem ;)

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2012, 17:53:36 »
Asi jsi to už našel, ale všechna dostupná jádra pro Ubuntu jsou tady http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/ stačí si jen vybrat a nainstalovat

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.