Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přepnutí z ATI na integrovanou grafickou kartu  (Přečteno 2570 krát)

lopata

• Host
Přepnutí z ATI na integrovanou grafickou kartu
« kdy: 27 Dubna 2012, 13:41:07 »
Zdravím.

Mám notebook Lenovo Y560 s přepínatelnou grafickou kartou Radeon Mobiliy 5730HD na Intel HD Graphics 3000. Včera jsem si nahradil Windows 7 novým Ubuntu. Žádný problém, zvykám si rychle. Ale trápí mě toto. Notebook má na čelní straně hardwarový přepínač grafických karet. Ve Windows to fungovalo tak, že po přepnutí vyskočilo okno, kde jsem potvrdil, že chci přepnout grafiku,  displej bliknul a rozsvítila se kontrolka vedle přepínače, značící, že frčím na Radeonu.

Po instalaci Ubuntu kontrolka stále svítí a notebook hodně žere energii. Snažil jsem se nainstalovat ovladače k Radeonu, ale instalace vždy skončí nezdarem. Grafický výkon nepotřebuji, více ocením výdrž a neopalující se stehna. Rád bych proto trvale přepnul Radeon (na kterém teď nejspíše jedu) na integrovanou grafiku. Existuje nějaký způsob, jak toho docílit?

Pozn. Zkoušel jsem to natvrdo změnit v BIOSu, ale vždy se dočkám černé obrazovky, takže musím připojit externí monitor a změnit to nazpátek. Tudy tudíž cesta nejspíš nevede...

Předem díky za rady.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Přepnutí z ATI na integrovanou grafickou kartu
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2012, 14:44:01 »
Blbá rada, ale zkus Live CD, případně potom instalaci na nějaký externí disk se správně přepnutým přepínačem i nastavením v BIOSu.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.