Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s kopírovanými soubory  (Přečteno 1409 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Problém s kopírovanými soubory
« kdy: 29 Dubna 2012, 00:40:47 »
Zdravim

Když si stáhnu do pc s linuxem Min 11(ale dělálo to i pod Xubuntu 11.04) nějaký soubor mp3(nemusí se jednat jen o hudbu), který pak jakýmkoliv způsobem dostanu do druhého PC kde mám WinXPf(ale také i pod stejným OS- na tom druhém PC), tak mi v tom druhém nejde přehrát a háže mi to v BSPlayeru i WMP chybové hlášky, že nelze přehrát. Přehraje to ale VLC, ale někdy taková mp3 nejde posouvat posuvníkem. Čili to také asi není 100%.

Máte někdo tušení, čím to může být? Pokud jsem něco měl něco zdělit navíc, tak po dotazu dozodpovím...
Děkuji

tomikcz

• Návštěvník
Re:Problém s kopírovanými soubory
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2012, 03:32:15 »
Pokud kopirujes na flashdisk, tak doporucuju v nautilusu pred odpojenim od pc kliknout v levo u daneho zarizeni na ikonku eject a pockat az ti system zahlasi, ze muzes zarizeni odebrat. Pokud kopirujes na jine PC po siti treba pres sambu, tak tam uz to smrdi nejakym problemem s diskem. Ikdyz je to zvlastni, pokud na danem pc vse funguje bez problemu.

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2012, 11:33:20 »
dělá to jak po sambě v síti, tak i přes odpojenou flasku(tím ejectem). Není to jen jedna mp3. Je to prakticky káždá a je vyjímka, když jde pak spustit. Fotky jsou třeba OK, videjko taky.
Spíše bych typoval něco na ten prokletý linuxový souborový systém(myslím tím ta oprávnění). Že si nějak nerozumí s ntfs
Šlo by nějak vypnout na ext3 ta oprávnění? Abych to mohl odzkoušet...

tomikcz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2012, 11:48:26 »
trosku jsem googlil, a nekdo mel zrejme podobny problem http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1827985 Vyresil to pouzitim jineho disku s tim, ze na puvodnim byly zrejme spatne partitions.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2012, 11:56:06 »
jak to myslis spatne partitions?

Spis bych se zameril u toho NTFS disku na SMART (viz balicek smartmontools) a filechceck - zkratka zjistit, jestli je zdravy. Unixova prava s tim nemaji nic spolecneho
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Dubna 2012, 18:47:20 »
pochybuju, že by to bylo hdd nebo ntfs. Sehnal jsem ještě další PC do sítě. Na něm je taky ext3 a linux mint 11. A ani v něm některé nejdou přehrát pokud jsou poslány po síti, nebo jinak přenesenou(usb) z toho prvního pc....

Zajímavé ale je, že když jsem mp3 přetáhl do mp3 přehrávače(sandisk), tak mi hraje "bez řečí"... Domnívám se, že problém je v samotném linuxu. Když to vemu zpětně, tak jsem stáhl mp3 do pc v době, kdy jsem měl xubuntu. V něm ale hrála mp3 bezzávad. Problém nastal až když tuto mp3 chci přehrát na jínem zařízení. Protože na tom 1.Pc, kde už mám ze Xubuntu přeinstalováno na Mint 11 to jede furt. Musí v tom být nějaká logická zákonitost.

1.PC(XUbuntu/Mint 11) ext3 , mp3 jede
2.PC(XP) ntfs , mp3 nejede
3.PC(Mint11), ext3 nejede

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 29 Dubna 2012, 19:11:33 »
a kdyz spocitas MD5sum pisnicky pred poslanim na 1. pocitaci, tak je shodny s MD5sumem spocitanym po prijeti na jinem pocitaci, kde mp3 nejde prehrat?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.