Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Špatná aktualizace [vyřešeno]  (Přečteno 2093 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Špatná aktualizace [vyřešeno]
« kdy: 30 Dubna 2012, 12:31:06 »
 Zdravím,
spustil jsem aktualizaci na 12.04 ze správce aktualizací. Myslím že ale neproběhla kompletně - při instalaci balíků najednou zmizelo vše, krom pozadí plochy a kurzoru, ale počítač chroustal, tak jsem ho nechal, nic jsem neviděl. když chroustat přestal a pořád se nic nedělo, stisknul jsem "enter", chroustal chvíli dál, pak se vypnul. Po nastartování naběhl černý monitor. Tvrdý restart a v nabídce zvolena recovery mode - to samé, tvrdý restart a předchozí verze linuxu, ze které teď píšu.
Vše funguje, ale je to takový hybrid mezi 12.04 a ocelotem, vyskakují chybové hlášky, jinak ale vše - krom možnosti dokončit aktualizaci, nebo spuštění správce balíků - "chybí exkluzivní přístup" - jde, takže ho můžu provizorně používat. Čili mám dvě varianty a) se nedokončila aktualizace v pořádku a jsem v háji, zkusím vypálit linux a opravit ho, případně natvrdo přeinstalovat b) problém je v grafické kartě a ovladači (už se mi stalo) a budu se muset do nového systému nějak a spustit aktualizaci nvidiáckého ovladače.

Dotazy mám tedy dva:

Jak se dostat do systému v "low graphic mode" - dřív mi to šlo přes volbu "recovery mode", teď i po volbě recovery > černý monitor. NEBO jak donutit hybrida, kt. teď používám aby se aktualizoval (správce balíků nejde, správce aktualizací chce částečné povýšení a pak mu chybí exkluzivní přístup, jako kdyby by zapnutý jiný správce aktualizací nebo balíků)

Předem díky za odpověď.
« Poslední změna: 30 Dubna 2012, 15:34:28 od Pavel Půlpán »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:pomoc s aktualizací
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2012, 12:37:28 »
Co opravit poškozené závislosti? Ale spíš bych to viděl na čistou instalaci, doufám, že máš zálohu, nebo separé /home partition.

Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --configure -a
Pak si doinstalovat aptitude:

sudo apt-get install aptitude
sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
sudo aptitude -f install
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2012, 13:00:55 »
Co opravit poškozené závislosti? Ale spíš bych to viděl na čistou instalaci, doufám, že máš zálohu, nebo separé /home partition.

sudo dpkg --configure -a
Pak si doinstalovat aptitude:

sudo apt-get install aptitude
sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
sudo aptitude -f install

jj, díky - no zkusil jsem sám od sebe,jak jsem to dopsal "sudo aptitude -f install" a ono se to nějak  :) dalo dohromady - teda aspoň doufm, nějaké chybové hlášky atp., te jsem si povolil zdroje třetích stran a tahám další balíky tak uvidíme. abych se přiznal tak teď nevím jestli jsem v tom hybridovi "12.04 a 11.04" nebo opravuju nedodělanou aktualizaci 12.04, protože ač jsem po startu držel f2 co to šlo nabídka nenaskočila, ale to co naskočilo vypadlo dost stabilně, takže jsem teď v tom. Podle sledování systému to má jádro "3.2.0-24-generic", čili to už asi nebude ten hybrid a pravděpodobně to rozchodím.

Btw - ten boční panel už nevyjíždí tak prudce, jestli to byl záměr tak je to o lepší.
   ~ Socrates

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2012, 13:05:06 »
No uvidíš, až to dojede... to jádro je pro 12.04. Každopádně až to "doproběhne", tak znova zopakuj ten postup s tím aptitude.

Ad ten panel, ve 12.04 je změna, buď se neschovává, je tudíž pořád vidět, nebo se dá nastavit zobrazení pří najetí na předem definované místo (pravý klik na plochu, nastavení pozadí a tam už si to dohledáš).

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2012, 13:14:02 »
No uvidíš, až to dojede... to jádro je pro 12.04. Každopádně až to "doproběhne", tak znova zopakuj ten postup s tím aptitude.

Ad ten panel, ve 12.04 je změna, buď se neschovává, je tudíž pořád vidět, nebo se dá nastavit zobrazení pří najetí na předem definované místo (pravý klik na plochu, nastavení pozadí a tam už si to dohledáš).

Hm, vypadá to celkem dobře, sem tam nějaká chybová hláška, conky nefunguje - to počítám, je asi běžné.

ps: jo, možnost nastavování toho launcheru dobrá věc, pro lidi ... jinak průsvitný launcher a ten horní panel je už taky standard, nebo mi to zůstalo z předchozí verze?

pps: no, tak jsem to parkrát ještě projel a vypadá ot ok ... ono já bvch otázku na fórum normálně napsal, až když by se mi to nepovedlo rozeběhnout, čili se omouvám za spam  ;) ale třeba to někomu pomůže

ps: už fachá i conky - standard oprava balíků ... njn jinak díky za rychlou odpověď, už jsem tu nějakou dobu nebyl, což svědčí o větší stabilitě ubuntu, nebo o mém větším skillu, nebo o obojím  ;D ;) ubuntu rules !!!
« Poslední změna: 30 Dubna 2012, 14:46:51 od urgulak »
   ~ Socrates

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
Re:(vyřešeno) špatná aktualizace
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2012, 14:50:42 »
Ten launcher má v základu pouze omezené možnosti nastavení, zbytek (pokročilejší věci) je stále možné modifikovat přes CCSM.

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.