Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spuštění terminálu v umístění...  (Přečteno 1784 krát)

Onygzzz

• Návštěvník
Spuštění terminálu v umístění...
« kdy: 20 Ledna 2007, 16:33:48 »
Čau...v nějaké distribuci jsem se setkal s featurou, že v grafickém správci souborů se kliklo pravým a dalo se "otevřít terminál zde". Je v Ubuntu taky něco takového?

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2007, 17:42:37 »
ano je, je to nějaký nautilus script koukni tady :
http://g-scripts.sourceforge.net/cat-executing.php

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2007, 18:52:48 »
je to i repository, stačí jenom najít

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2007, 19:07:25 »
Jo...tak už sem si to našel v synapticu...díky....nicméně ty scripty jsem nějak nepochopil. Nechcete mi jenom nějak zlehka načrtnout jak je použít? Zkoušel jsem si normálně vytvořit texťák něco.sh, do kterého jsem to zkopčil, zaškrtl spustitelný soubor, spustil......a nic:) Respektive vyskočil mi terminál no...:)

Skeletonix

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2007, 10:12:40 »
mno nejlepší je se podívat do této knihy ... LDAP ... jinak ty skripty co najdeš na těch stránkách stačí zkopírovat do složky ~/.gnome2/nautilus-scripts/ a udělit scriptu práva ke spouštění. Pak by se měli objevit v nabídce, která se zobrazí po kliknutí pravím v kolonce scripts :D

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2007, 13:31:16 »
Citace: Skeletonix
mno nejlepší je se podívat do této knihy ... LDAP ... jinak ty skripty co najdeš na těch stránkách stačí zkopírovat do složky ~/.gnome2/nautilus-scripts/ a udělit scriptu práva ke spouštění. Pak by se měli objevit v nabídce, která se zobrazí po kliknutí pravím v kolonce scripts :D
Díkec...Dokumentační projekt mám, ale louskám se tím pomalu...:) Jinak takhle jsem to pochopil z obsahu nějakýho toho scriptu, ale nějak jsem u sebe nemohl najít tu složku nautilus-scripts...no to je jedno.:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.