Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: [vyřešeno]Penumbra - Půjde?  (Přečteno 3656 krát)

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
[vyřešeno]Penumbra - Půjde?
« kdy: 07 Květen 2012, 17:39:40 »
Ahoj,
Včera jsem si koupil celou sérii Penumbry (to víte dobrá cena...) ale je to verze pro windows navíc bez aktivovacího klíče (není pro CD potřeba) Je tam jen CD klíč pro cdprojekt. Pod Windowsy to šlape, ale chtěl bych to mít jednotně v linuxu (ale ne pod wine). Půjde to nějak?
« Poslední změna: 15 Srpen 2012, 18:15:51 od František Zatloukal »
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #1 kdy: 09 Květen 2012, 01:08:44 »
Ano, půjde to pod wine  ;D. Zeptej se spíš autorů té hry, ale jelikož hra existuje separátně na linux/mac/win, tak pochybuji.
************************************

rainbof

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 255
  • Pták nespavák
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #2 kdy: 09 Květen 2012, 18:44:43 »
pneumbra pujde. datove soubory WIN/LIN verze jsou stejne mam to tu na disku s cestinou a funkcni to je.
Ranní ptáče dřív doskáče!

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #3 kdy: 09 Květen 2012, 19:23:55 »
Pod wine opravdu nechci :D A jak to teda normálně spustím pod "LIN"? Když na disk podívám, vidím jenom "WIN" soubory :/ žádný .sh ani nic podobného.
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #4 kdy: 09 Květen 2012, 22:40:15 »
pneumbra pujde. datove soubory WIN/LIN verze jsou stejne mam to tu na disku s cestinou a funkcni to je.

A kde vezme binárku? ;) Ptám se, než to tu zamčou ;D.
************************************

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #5 kdy: 09 Květen 2012, 22:59:30 »
Tak potom daj link aj mne  ;D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

rainbof

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 255
  • Pták nespavák
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #6 kdy: 11 Květen 2012, 19:30:40 »
čekal jsem že se budete obtěžovat mi napsat. nejsem tak akční abych 4gb někam uploadoval proto že se někdo jentak zeptal... Pokud najdu v unity zpusob jak to zabalit tak to upnu.
« Poslední změna: 11 Květen 2012, 19:33:05 od rainbof »
Ranní ptáče dřív doskáče!

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #7 kdy: 12 Květen 2012, 11:02:21 »
ok :D
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #8 kdy: 12 Květen 2012, 12:38:21 »
Dobrá zpráva! http://www.frictionalgames.com/forum/announcement-4.html
Píšou: Například si koupíte Windows DVD a data z něj můžete použít pro hraní na Mac nebo Linuxovém systemu.

Doufám že to bude fungovat :D

Počeštěný návod: http://translate.google.cz/translate?sl=en&tl=cs&js=n&prev=_t&hl=cs&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.frictionalgames.com%2Fforum%2Fannouncement-4.html&act=url
« Poslední změna: 12 Květen 2012, 12:49:29 od milzou »
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #9 kdy: 12 Květen 2012, 12:53:07 »
Dobrá zpráva! http://www.frictionalgames.com/forum/announcement-4.html
Píšou: Například si koupíte Windows DVD a data z něj můžete použít pro hraní na Mac nebo Linuxovém systemu.

Doufám že to bude fungovat :D

Počeštěný návod: http://translate.google.cz/translate?sl=en&tl=cs&js=n&prev=_t&hl=cs&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.frictionalgames.com%2Fforum%2Fannouncement-4.html&act=url
Ano, to je to cos hledal. Akorát že na špatném fóru.
************************************

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #10 kdy: 12 Květen 2012, 12:59:20 »
Proč na špatném?
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #11 kdy: 12 Květen 2012, 13:02:01 »
Proč na špatném?
Protože tohle je dotaz spíš na vývojáře.
************************************

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #12 kdy: 22 Květen 2012, 18:52:47 »
Tak ta binárka chtěla knihovny, tak jsem je doinstaloval. Až bylo vše hotovo, tak se stalo toto:
Kód: [Vybrat]
milzou@eee:~/Desktop$ ./blackplague.bin
./blackplague.bin: /usr/lib/libCgGL.so: no version information available (required by ./blackplague.bin)
./blackplague.bin: /usr/lib/libCg.so: no version information available (required by ./blackplague.bin)
Segmentation fault

Co s tím?
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #13 kdy: 22 Květen 2012, 21:27:29 »
Tak ta binárka chtěla knihovny, tak jsem je doinstaloval. Až bylo vše hotovo, tak se stalo toto:
Kód: [Vybrat]
milzou@eee:~/Desktop$ ./blackplague.bin
./blackplague.bin: /usr/lib/libCgGL.so: no version information available (required by ./blackplague.bin)
./blackplague.bin: /usr/lib/libCg.so: no version information available (required by ./blackplague.bin)
Segmentation fault

Co s tím?

Díval se do /usr/lib/ jestli tam ty knihovny jsou? Díval ses do fóra Frictional games, jestli to tam taky někdo neřešil?
************************************

rainbof

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 255
  • Pták nespavák
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #14 kdy: 27 Květen 2012, 16:53:35 »
Ranní ptáče dřív doskáče!

rainbof

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 255
  • Pták nespavák
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #15 kdy: 27 Květen 2012, 21:58:45 »
Tak ta binárka chtěla knihovny, tak jsem je doinstaloval. Až bylo vše hotovo, tak se stalo toto:
Kód: [Vybrat]
milzou@eee:~/Desktop$ ./blackplague.bin
./blackplague.bin: /usr/lib/libCgGL.so: no version information available (required by ./blackplague.bin)
./blackplague.bin: /usr/lib/libCg.so: no version information available (required by ./blackplague.bin)
Segmentation fault

Co s tím?

Díval se do /usr/lib/ jestli tam ty knihovny jsou? Díval ses do fóra Frictional games, jestli to tam taky někdo neřešil?

udělal jsem si tehdá readme :)

sudo apt-get install libfltk-dev nvidia-cg-toolkit libalut-dev
Ranní ptáče dřív doskáče!

superbo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 810
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Penumbra - Půjde?
« Odpověď #16 kdy: 15 Srpen 2012, 15:33:35 »
Díky! Už to jede! Jenom mám problém, že když to hraju na touchpadu, tak je myš hrozně rychlá a když připojim usbéčkovou myš tak je zase hrozně pomalá :D V nastaveních hry jsem nic na myš nenašel
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD