Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přehřívání notebooku  (Přečteno 9207 krát)

United121

• Návštěvník
Re:Přehřívání notebooku
« Odpověď #25 kdy: 13 Května 2012, 18:35:22 »
po zadání toho druhýho příkazu stejný výsledek ( = žádný ) :
Kód: [Vybrat]
root@united121-VPCEB1S1E:/home/united121/Stažené# sudo amdconfig --input=/etc/X11/xorg.conf --tls=1
Warning: Option 'UseFastTLS' doesn't affect running session.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-3
root@united121-VPCEB1S1E:/home/united121/Stažené# sudo aticonfig --input=/etc/X11/xorg.conf --tls=1
Warning: Option 'UseFastTLS' doesn't affect running session.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-4
root@united121-VPCEB1S1E:/home/united121/Stažené#

Leeone

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 22 Ledna 2013, 23:32:04 »
Mohl bych se zeptat? Jsem úplný nováček s linuxem. Mám notebook sony vaio VPCEB2M1E s grafikou Radeon Mobility HD5400. Popíšu to laicky :) Teplota v ubuntu 12.10 se pohybovala málo přes 50 C ale větrák vydává dosti výrazný zvuk. Pasta na CPU a GPU je nová a čistota chlazení je zajištěna. Když jsem použil Mint 14, situace se zlepšíla o fous, ale ještě lepší to bylo po instalaci ovladačů ze stránky AMD (kliknutí na "povolit instalaci souboru..." ve vlastnostech). To notebook běžel perfektně tiše. Nainstaloval jsem tedy Ubuntu 12.10 s tím, že nainstaluju stejné ovladače, ty už ale stejným stylem nezvládnu, protože mi tam prý něco chybí. Zkoušel jsem nějaké postupy dle návodů na internetu, na rovinu říkám, že nevím jak, nevím proč..jsem něco udělal, notebook se o řád ztišil, jen mi vpravo v rohu svítí veliká informace AMD unsupported hardware. Jak se toho ted zbavím, nebo jak zjistím zda a co vůbec funguje s grafikou. Mohl bych poprosit o radu jak dosáhnout stabilníního a funkčního ubuntu abych měl šanci získat v linux důvěru a zároven se něco přiučit? :)  Předem díky

janek-m

• Host
« Odpověď #27 kdy: 23 Ledna 2013, 07:38:16 »
Aj keď sú  mnohé distrá založené na Ubuntu (napr. aj Mint), každá distribúcia popridáva nejaké tie ovládače a doplnky, čo v praxi znamená, že rôzne distrá rôzne "sadnú" určitému HW. U 12.10 sa aj podľa názorov tu na fóru veľmi nevydarila a sú tu problémy s ovládačmi. Odporučil by som U 12.04 LTS, ktoré má podporu do r. 2017 a je celkom dobre vyladené.
Uviedli ste, že s Linux Mint Vám išiel NTB ticho. V tom prípade nebol dôvod ho odstrániť. Aj tu je možnosť výberu prostredia - KDE, Cinammon, Mate, a doinštalovať sa dá aj prostredie Unity.
Čo sa týka ovládačov, tak ak systém nefunguje dobre so slobodnými ovládačmi, tak treba najprv vyskúšať dodatočné ovládače (neslobodné), ktoré ponúkne systém a ak ani tie nezaberú, tak až potom ovládače zo stránok AMD.
http://wiki.ubuntu.cz/ovlada%C4%8De_grafick%C3%BDch_karet

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.