Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Integrace Firefoxu do KDE  (Přečteno 1198 krát)

Korf

• Návštěvník
Integrace Firefoxu do KDE
« kdy: 14 Května 2012, 18:46:09 »
Zdravím.
Mám Kubuntu 12.04, v něm kromě KDE nainstalováno i GNOME a fluxbox. Pravděpodobně do instalace GNOME fungovala integrace Firefoxu výborně. (Integrací mam na mysli to, ze kdyz jsem otevíral z prohlížeče soubory, tak byly otevřeny nastavenou KDE aplikací, podle příslušné asociace. Při volbě "Použít jinou aplikaci" jsem si mohl kýženou aplikaci vybírat z menu odpovídajícího tomu v KDE.)
Současný stav je ale takový, že jako defaultní jsou nastaveny některé aplikace z GNOME. Jako defaultní aplikace pro otevírání složek (ze správce stahování) je nastavený nautilus. Při výběru programu na otevření nějakého souboru se mi rovněž jen otevře okno nautila. Zkrátka firefox se chová, jako by byl v GNOME a ne v KDE. Rád bych se tohoto chování zbavil, bohužel nevím co ani kde změnit. Budu rád za každý nápad. Úplně ideální by bylo, kdyby i ve fluxboxu vypadal firefox jako v KDE, včetně asociací. Jestli to tedy jde.
Budu rád za každou radu. Děkuji.

pacholik

• Závislák
Re:Integrace Firefoxu do KDE
« Odpověď #1 kdy: 14 Května 2012, 20:01:26 »
řek bych že za to můžou balíky firefox-gnome-support a firefox-kde-support (kterej ale už zdá se v precise není)

Korf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2012, 20:37:57 »
Dík. firefox-gnome-support nainstalovaný nemám a firefox-kde-support jsem v repozitari nenašel. Je možné, že se to pokazilo až upgradem, vysledované to bohužel nemám.

Korf

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Května 2012, 22:01:39 »
"Vyřešeno" v rámci možností a mých chabých znalostí. Po progooglení firefox-kde-support jsem zjistil, že tento balík v Precise prostě nebude, takze integrace firefoxu do KDE v Kubuntu opět relativně nedosažitelná. Pro likvidaci gtk dialogu při hledání vhodné aplikace stačí v about:config nastavit ui.allow_platform_file_picker na false, dialogy pak používají defaultní firefoxí vzhled.
Pro likvidaci nautilu z při otevírání složky ze Správce stahování stačilo do souboru ~/.local/share/applications/mimeinfo.cache dodat řádek:
Kód: [Vybrat]
inode/directory=kde4-dolphin.desktop;Nestačí tedy mít dolphin nastavený jako defaultní v rámci nastavení asociací v KDE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.