Používám taky NAS server synology, konkrétně ds211j ...mount v tomhle případě nepoužívám, ale viděl bych problém možná v tom, že (aspoň u mě) se v default nastavení NAS server uspává. Řekl bych, že v tuhle chvíli ho linux bere jako že neexistuje. Pak je otázka, co se stane, když se NAS probudí..jestli naváže na spojení nebo ne...nevím, nezkoušel jsem. Pokud máš nastaveno (nebo jsi neměnil nastavení), tak se mrkni na NAS a na zkoušku vypni usínání a proveď mount..možná je to cesta špatným směrem, ale je to zatím jediné, co mě napadá...
2. no tých DB je tam viacej asi 12 (ano pouzivam len MYSQL)
Tím pádem bych zálohy prováděl tak, jak jsem napsal výše...mám otestované, vše funguje..příkazy jsem psal teda z hlavy, ale chyba tam snad nebude..Řeším to každopádně tak, že cron pravidelně provádí zálohy v definovaný čas a až se úspěšně provedou zálohy lokálně, tak rsyncem přesunou na vzdálený server (rsync zajistí, že ať se na NAS serveru dělo cokoliv - např nechtěné odmazání dat, vždy tam bude minimálně to, co je na lokálu + to starší...). Ještě předtím dochází k testu, jestli je vzdálený server (diskový oddíl) dostupný, pokud ano, šup tam s tím...v opačném případě třeba zašle sms/mail, že je nějaký trouble..A takhle se to provádí cyklicky dle nastavení..např posledních 30dní uchovávat, zbytek mazat..
U DB to mám řešené ještě tak, že pokud se překlopí měsíc, vše ze starého měsíce (těch 31 dní = 31 záloh) se zabalí do jednoho archivu (TAR-u) a ukládá do složky archive...čili např po 5ti měsících budou soubory vypadat:
20120
101.tgz
20120
201.tgz
20120
301.tgz
20120
401.tgz
20120
501.tgz
Po rozbalení jakéhokoliv archivu dostaneš zálohy z celého měsíce..
3. Co súbory /var/www ? ako tie zálohovať
Jak jsem psal...zatarovat...
tar cpzfv projekty.tgz /var/www
A tento archiv (projekty.tgz) hodíš na backup server..
Vzhledem k tomu, že už to testuju nějaký rok a vypadá to docela v pořádku, tak bych ti celý balík skriptů mohl poslat a můžeš vyzkoušet, jestli se budou hodit i tobě..nahrávání na vzdálený server ale řeším přes ssh, takže se pro tvé potřeby bude muset malinko upravit..nebo se vykašli na mount a nahrávej to taky přes ssh (rsync), Synology to umožňuje, vyhneš se tak problémům, že v případě nenamountování se ti záloha neprovede..
ssh nebo rsync by v lokální síti měl NAS normálně probudit..trošku mám problémy s probuzením z externí sítě, ale to tvůj problém nebude..