Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kde najit ve 12.04 unity "system"  (Přečteno 3010 krát)

Bearnsdorf

• Návštěvník
Kde najit ve 12.04 unity "system"
« kdy: 30 Května 2012, 12:59:04 »
Tak nam zabili Ferdinanda, ... Tak jsem uplne vymazal Mandrivu 2010 !
Nejdrive jsem zkousel openSuse 12, ale asi se 2G pamenti uboze pomale az stojici. Ja odkojeny  KDE  jsem se rozhodl pro Ubuntu 12.04.
Nekde jsem cetl forum - proc mam rad Unity. Bohuzel, ja masochista nejsem. Sloupec obrovskych ikon na leve strane, ktery toho moc nedovoluje mne take neuchvatil, kdyz musim premyslet kde bych mel hledat treba system, aplikace  a ted treba z hlavy nevim co dalsiho. Kdyz uz se mi podari otevrit nejako aplikaci, marne hledam, kde jsou klasicke nabidky jako system, nastaveni, soubory atd, ale ty jsou vzdy uplne nahore, i kdyz je okno dole a tech nedokonalosti(z hlediska prehlednosti a ovladani) je vice. Zkousel jsem dostat nektere programy(zastupce) na plochu, ale to se take nedari.
Co se mi libi? Rychlost nabehu a vypinani, ze mi tiskne tiskarna pixma 4850 atd.

1. Da se dostat na plochu zastupce programu, tak jak to jde treba v ubuntu 10, mandriva 10, suse 12 atd?
2. Da se prihrat prostredi, wallpapery, palety  atd jako treba z http://kde-apps.org/ a to primo pristupem z nastaveni ?

Budu asi Gnomari kamenovan, ale kubuntu zatim zkouset nechci.

Diky !
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Kde najit ve 12.04 unity "system"
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2012, 13:15:31 »
Odpověď na:
1. Ne - v Dashi jsou všechny aplikace
2. Tapety ano - dát do složky Obrázky, zbytek Ne > přímo přístupem v nastavení
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Luban

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2012, 13:47:36 »
Můžete vyzkoušet Linux Mint založený na KDE
http://blog.linuxmint.com/?p=1927

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2012, 14:06:30 »
Ovládanie Unity nie je vôbec také zložité, ako sa na prvý pohľad zdá. Ikony na ľavej strane možno zmenšiť. Ozubené koleso s kľúčom je položka nastavenia systému. Inak z Dasha sa dajú v pohode ikony pretiahnuť na plochu.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 30 Května 2012, 14:22:45 »
Jak najdu v Unity aplikaci, když nevím, jak se jmenuje? Tuším jen, v jaké kategorii přibližně byla a jak asi vypadala její ikona...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 30 Května 2012, 14:28:28 »
Jak najdu v Unity aplikaci, když nevím, jak se jmenuje? Tuším jen, v jaké kategorii přibližně byla a jak asi vypadala její ikona...
Spustíš Dash, najedeš na Aplikace, rozklikneš a roluješ dolů  ;) Nebo si to zjednodušíš podle Kategorií...
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 30 Května 2012, 14:56:32 »
Spustíš Dash, najedeš na Aplikace, rozklikneš a roluješ dolů  ;) Nebo si to zjednodušíš podle Kategorií...

Ok, díky, funguje.
Jak si to mám "zjednodušit" podle kategorií?
Jak zrušit poloprůhledné pozadí Dashe?
Jak zmenšit gigantické ikony?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #7 kdy: 30 Května 2012, 15:04:39 »

Ok, díky, funguje.
Jak si to mám "zjednodušit" podle kategorií?
Jak zrušit poloprůhledné pozadí Dashe?
Jak zmenšit gigantické ikony?

Úplně nejvíce si vše zjednodušíš a zrušíš a zmenšíš tak, že vezmeš noťase a vyhodíš ho minimálně z 8 patra dolů na asfalt  ;D

Kua.. compaqu, jseš tady dnes poprvý nebo si děláš legraci??? Jdi na Wiki, zadej Unity a tam to máš všechno polopatě, ne???
Marek *Marp* Pszczolka

jiri.podvolecky

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 30 Května 2012, 15:22:31 »
To hledání programů podle kategorií jsem ti namaloval:

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 30 Května 2012, 16:04:30 »
Kua.. compaqu, jseš tady dnes poprvý nebo si děláš legraci??? Jdi na Wiki, zadej Unity a tam to máš všechno polopatě, ne???

Poprvé se pokouším měnit Unity. V hospodě si o tom nepovídám. Sorry

P.S. Znáte někoho, kdo chodí 20 let na tenis a furt hraje stejně? Tak to jsem já... :-)

« Poslední změna: 30 Května 2012, 16:07:50 od compaq »

jiri.podvolecky

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 30 Května 2012, 20:29:35 »
No a jseš spokojenej s tím obrázkem ? ;)

Bearnsdorf

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 30 Května 2012, 20:42:58 »
Compaq ma v leccems pravdu, Ikonky nelze zmensit(jedina ikonka vzhled ma zalozky vzhled a chovani), tweak nejde nainstalovat, Kdyz v dashi zadam hledani treba xsane, tak mi rekne, ze takovy program neexistuje atd.

Takze zatim ten notas z okna nehazet, nemusi to byt jen v tobe, ale v Unity, kterou se bohuzel chceme naucit. Hodne rad totiz pochazi jeste z ubuntu 10.10, ktery byl jeste k pochopeni.
« Poslední změna: 30 Května 2012, 20:44:59 od Bearnsdorf »
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

compaq

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 31 Května 2012, 09:02:44 »
Mám Ubuntu na 4 kompech doma i ve firmě. Jsme spokojeni s Gnome. S Unity si jen tak hraju, protože "se zde o tom hodně mluví". Toť vše...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.