A ked sme uz nainstalovali ubuntu s parametrom acpi=off ako je mozne pouzit parameter hpet=disable aby nam sli ukazovatele baterie... dakujem
No některý notebooky jsou na tom špatně, např.: můj :-D takže se řadím mezi ty šťastné majitele co se trápí s nastavením atd...
Takže LIVECD spustit za pomocí F6 s paramtery noapic nolapic acpi=off........pak proběhne instalace v pohodě :-D je to hračka a ničemu to v tu chvíli nevadí!
Po restartu se spuští systém z HDD - a pokud byla instalace pouštěna pomocí nějakých parametrů tak je možné že parametry budou taky napsaný v GRUBu......( jednou jsem to tam měl, ale jinak se mi to tam nezapsalo )
Takže po nabootování systému z HDD si chce prohlídnout jak vypadá GRUB menu...
spustíte si terminál a napíšete:
gksudo gedit /boot/grub/menu.lstzadáte heslo a otevře se v editoru boot menu ( GRUB )
Bude tam něco jako tohle:
title Ubuntu, kernel 2.6.20-16-generic
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-16-generic root=UUID=5bb72676-2e1e-44e7-aa23-653c447d3030 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.20-16-generic
quietTak pokud je to v řádku root=UUID podobný jako zde tak je to bez parametrů a pokud systém nabootoval a vše funguje tak není dál co řešit a je vše v pořádku a pokud nenabootoval a nebo padá tak se parametry píšou za konec řádky za to "....quiet splash"
nejdřív bych skusil jen parametr noapic
nebo kombinace tady na forum se jich dá najít dost
nejpoužívanější : noapic, nolapic, acpi=force, pci=irq, pci=noapic.......atd