Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: acpi=off  (Přečteno 7951 krát)

pitrs

• Návštěvník
acpi=off
« kdy: 22 Ledna 2007, 09:50:25 »
Ahoj,
tak už asi týden okukuju kubuntu na svém pc, spouštím jako live CD. Systém mi jako běžnému uživateli velmi vyhovuje, tak jsem chtěl z mýho notase smáznout XP a nainstalovat tam linux, nejprve jsem to spustil jen z CD a při spoustění se to vždy kouslo. Díky tomuto fóru se mi podařilo to nakonec rozchodit pomocí F6 a parametru acpi=off.
Jak jsem již říkal, chtěl bych si linux nainstalovat,ale jako úplná lama nevím, jaký vliv bude mít vypnutí acpi. Už jsem toho pročetl hodně na těchto stránkách, ale návod, jak obejít tento parametr jsem nenašel. Co jsem ale našel, bylo varování před vypnutím acpi z důvodu např nefungujích větráků apod.
Můžete mi někdo poradit, jestli můžu s klidným svědomím nainstalovat do mého ASUS A9RP kubuntu s parametrem acpi=off.
Díky

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
acpi=off
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2007, 11:18:06 »
Nebude fungovat nic co vyuziva ACPI - informace o stavu nabiti baterie, uspavani zavrenim vika notebooku atd.

hop2286

• Návštěvník
acpi=off
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2007, 15:25:38 »
bez acpi to sice jede, ale u notebooku je to problem kdyz nepoznam stav baterie.

na foru kazdy pise ze pokud se neda nabootovat vypnete acpi, ale nikde sem nenasel, jak to vyresit aby mi acpi jelo.

mam NB MSi S271X-B:
AMD Turion64 X2 Dual Core
Čipset    ATI RS485M + ATI SB460
Grafická karta    integrovaná ATI RS485M

Da se to dodatecne nejak spustit nebo jinak obejit? Diky

Jony

• Stálý člen
  • **
acpi=off
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2007, 17:55:21 »
Také jsem se s ACPI trápil - pomohl flash BIOSu a vhodné nastavení APM a ACPI tamtéž...

fexik99

• Návštěvník
acpi=off
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2007, 20:58:33 »
Citace: Jony
Také jsem se s ACPI trápil - pomohl flash BIOSu a vhodné nastavení APM a ACPI tamtéž...
No a dokazal by si nam povedat presne ako si to spravil lebo bez ACPI je praca na NB dost obmedzena :-((

Dakujem
Asus A6rp (Celeron M 1.6Ghz, 512 mb, 60 GB, Ati)
Ubuntu 6.06

Dragonis

• Návštěvník
acpi=off
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2007, 10:07:41 »
Místo acpi stačí použít hpet=disable a vše jde(ukazatel baterie multimedialní tlačítka atd.)
"Nenutím nikoho, aby mi uvěřil,
já důkaz nepotřebuji . . ."
 Bram Stoker

moldow

• Návštěvník
acpi=off
« Odpověď #6 kdy: 07 Července 2007, 01:53:17 »
A ked sme uz nainstalovali ubuntu s parametrom acpi=off ako je mozne pouzit parameter hpet=disable aby nam sli ukazovatele baterie... dakujem

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
acpi=off
« Odpověď #7 kdy: 07 Září 2007, 13:31:54 »
Citace: moldow
A ked sme uz nainstalovali ubuntu s parametrom acpi=off ako je mozne pouzit parameter hpet=disable aby nam sli ukazovatele baterie... dakujem
No některý notebooky jsou na tom špatně, např.: můj :-D takže se řadím mezi ty šťastné majitele co se trápí s nastavením atd...

Takže LIVECD spustit za pomocí F6 s paramtery noapic nolapic acpi=off........pak proběhne instalace v pohodě :-D je to hračka a ničemu to v tu chvíli nevadí!

Po restartu se spuští systém z HDD - a pokud byla instalace pouštěna pomocí nějakých parametrů tak je možné že parametry budou taky napsaný v GRUBu......( jednou jsem to tam měl, ale jinak se mi to tam nezapsalo )

Takže po nabootování systému z HDD si chce prohlídnout jak vypadá GRUB menu...

spustíte si terminál a napíšete:
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /boot/grub/menu.lstzadáte heslo a otevře se v editoru boot menu ( GRUB )

Bude tam něco jako tohle:
Kód: [Vybrat]
title Ubuntu, kernel 2.6.20-16-generic
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-16-generic root=UUID=5bb72676-2e1e-44e7-aa23-653c447d3030 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.20-16-generic
quiet
Tak pokud je to v řádku root=UUID podobný jako zde tak je to bez parametrů a pokud systém nabootoval a vše funguje tak není dál co řešit a je vše v pořádku a pokud nenabootoval a nebo padá tak se parametry píšou za konec řádky za to "....quiet splash"

nejdřív bych skusil jen parametr noapic

nebo kombinace tady na forum se jich dá najít dost

nejpoužívanější :  noapic, nolapic, acpi=force, pci=irq, pci=noapic.......atd
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

nettezzaumana

• Host
acpi=off
« Odpověď #8 kdy: 07 Září 2007, 13:35:41 »
Citace: Dragonis
Místo acpi stačí použít hpet=disable a vše jde(ukazatel baterie multimedialní tlačítka atd.)
jj. to je slovo do pranice. presne tohle jsem uz zacal psat sam, nez jsem si vsiml..
ps hpet jde sem tam i vypnout volbou v biosu.
pps. a nechci kazit radost, ale ono to acpi snad krome ty baterie vlastne funguje taky pekne na h..

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Re: acpi=off
« Odpověď #9 kdy: 28 Listopadu 2007, 11:53:33 »
Mne zas pri hpet=disable nefunguje v Gutsym automatické vypnutie notebooku pri kritickom stave batérie. Vypne sa len razom, keď je už batéria úplne vycucaná.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.