Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Konfigurace "Send to"  (Přečteno 3121 krát)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Konfigurace "Send to"
« kdy: 22 Června 2012, 20:38:37 »
Rád bych se zeptal na následující. Lze nějak v Ubuntu konfigurovat položky kontextové nabídky - Kopírovat a Přesunout? Mám na mysli obdobu složky "Send to" ve widlích. Např. když chci něco zkopírovat na flashku, je to docela porod. Jde to? A jak?

Možná se to tu na foru řešilo, možná je to někde na netu. Popravdě jsem to zkoušel všelijak, ale nic jsem nenašel. Vůbec totiž nevím, jak tento dotaz formulovat... co vlastně hledat.

Díky.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Re:Konfigurace "Send to"
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2012, 13:53:27 »
Náhodou, nikdo nezná odpověď?  :'(

Škoda. Každopádně je tohle stejný doklad linuxácké nepřizpůsobivost (nebo těžkopádnosti, protože řešení určitě je), jak jsem psal tu: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=63585.0. Což mě osobně mrzí a štve.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2012, 14:14:24 »
Nautilus toto umí snad už v základu, v menu je položka "Odeslat..". Pak si jen vybereš Odeslat jako: Výměnné disky a ... . Každopádně je to balík nautilus-sendto.
« Poslední změna: 23 Června 2012, 21:21:13 od GdH »

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2012, 14:43:15 »
Nautilus toto umí snad už v základu, v menu je položka "Odeslat..". Pak si jen vybereš Odeslat jako: Výměnné disky a ... . Každopádně je to balík nautilus-sendto.

Aha, tak pardon, nevím, jak je to možné, ale dosud mio vždycky položka menu Odeslat otevírala Thunderbird.... tedy myslel jsem, že spouští mail klienta pro zaslání zprávy.

Děkuji, asi to funguje, ještě to vyzkouším v Unity.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Června 2012, 15:07:36 »

Hm, tak je mi líto. Je to fajn a jako základ by mohlo stačit, ale mně to nestačí. Možnosti odkazů nejde konfigurovat... rád bych si někam vložil zástupce, aby se mi např. nějaký soubor odeslal na plochu v jiném operačním systému atd. Možná to jde, ale zase to chce mazání se jak s lejnem. Ve windows pouze vytvořím zástupce složek a umístím je do složky Send to. Proč to nejde v linuxu?  :-\

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 23 Června 2012, 16:45:12 »
Pokud nezměníš přístup, tak se tu na tebe každý vykašle, možná sis toho nevšiml, ale tohle je fórum uživatelů, ne vývojářů. Pro mě není problém si takovéto drobnosti dopsat, v linuxovém systému mám řádově větší možnosti, než ve windows, proto jsem je také zahodil. Ovšem jestli tvá jediná motivace je toto:

Citace
Popravdě jako uživatel nevím, proč bych měl Ubuntu používat, dělám to jen proto, abych o něm mohl někdy psát články na linuxexpres...

tak s mým časem nepočítej.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2012, 16:51:44 »
Pokud nezměníš přístup, tak se tu na tebe každý vykašle, možná sis toho nevšiml, ale tohle je fórum uživatelů, ne vývojářů. Pro mě není problém si takovéto drobnosti dopsat, v linuxovém systému mám řádově větší možnosti, než ve windows, proto jsem je také zahodil. Ovšem jestli tvá jediná motivace je toto:

Citace
Popravdě jako uživatel nevím, proč bych měl Ubuntu používat, dělám to jen proto, abych o něm mohl někdy psát články na linuxexpres...

tak s mým časem nepočítej.

Určitě jsem vděčný každému, kdo je ochotný mi poradit, přesvědčit, ukázat. Jsem rád, že jsem byl po letech dotlačen k tomu, abych se linuxu věnoval trochu více. Jsem v určitém smyslu nadšenec, kterého svět IT hodně zajímá a rád zkouší nejrůznější věci. Můj přístup je takový, že bych moc rád porozuměl různým "vychytávkám", věřím, že ledasco se dá řešit snadno a nekomplikovaně (a to i věci, které např. ve windows nelze změnit vůbec), spíš jsem jen znechucený, že mi to trvá tak dlouho... snad proto, že potřebných zdrojů, ucelených a na jednom místě, je po čertech málo. Pak nezbývá, než využívat takováto fóra, a já jsem moc vděčný za všechny rady a nápady, co a jak udělat lépe. Pro mě je to vlastně skoro jediná možnost.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #7 kdy: 23 Června 2012, 20:34:58 »
Já tu frustraci i chápu, když vlezu do windows, taky bych vraždil, cítím se jak v kleci. Ale tahat to v dotazu na fórum, kde očekávám radu a vlídné zacházení, je politicky nerozumné :) Kecal bych, že mě tvůj požadavek nezaujal, takže se na to asi podívám..

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Června 2012, 00:14:16 »
Já tu frustraci i chápu, když vlezu do windows, taky bych vraždil, cítím se jak v kleci. Ale tahat to v dotazu na fórum, kde očekávám radu a vlídné zacházení, je politicky nerozumné :) Kecal bych, že mě tvůj požadavek nezaujal, takže se na to asi podívám..

Fakt to není klíčové, ale myslím si, že to bude nějaká prkotina, která se vyřeší jedním řádkem v nějakém skriptu...

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #9 kdy: 24 Června 2012, 11:24:58 »
Klíčové to není, je to zajímavé :) Rozšířit vestavěné sendto lze, API jsem nějaké našel, ale není to o "jedním řádkem v nějakém skriptu".

Ve výchozím Nautilu může být jednou z cest přetažení různých destinací do levého panelu mezi záložky a pokud do nich pak chceš něco přemístit/zkopírovat, stačí stisknout F3, čímž přepneš okno na duální zobrazení, kliknout vlevo na kýženou záložku a přetahovat.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 24 Června 2012, 11:53:36 »
Ve výchozím Nautilu může být jednou z cest přetažení různých destinací do levého panelu mezi záložky a pokud do nich pak chceš něco přemístit/zkopírovat, stačí stisknout F3, čímž přepneš okno na duální zobrazení, kliknout vlevo na kýženou záložku a přetahovat.

Ano, ano, takhle přesně to dělám, protože jinak bych se uklikal k smrti :-)

Trochu mě to překvapuje, vždyť něco takového bych skoro i považoval za základ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.