Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??  (Přečteno 1386 krát)

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« kdy: 29 Červen 2012, 13:21:37 »
Dobry den,

Moj problem je taky, ze sem-tam sa mi v ubuntu (mam nainstalovane GNOME a aj UNITY) stane to, ze aktualne okno aplikacie (modal window) mi zabera viac priestoru (na vysku) ako sa vojde na desktop (10.1" display). prejavuje sa to tak, ze iste elementy aktualneho okna nevidim (napr. buttony, check-boxy atd..) a danemu oknu sa neda menit velkost  (je urcene natvrdo).

V unity je to jednoduche - aktualne okno/aplikaciu posuniem viac nadol, prepnem sa do daneho virtualneho desktopu a vidim zbytok a nalikam :-)

Otazka 1.)
========
Zaujimalo by ma ako nieco taketo docielit (v GNOME, prip. XFCE) - tam je problem ten, ze aktualnym oknom/aplikaciou mozem posuvat ako chcem, ale ten zbytok ani za svet nevidim v dalsom virtualom desktope (ako keby bolo orezane, alebo co).

Otazka 2.)
========

Ako docielit to, aby sa dana aplikacia cela vosla do desktopu - napr. urcenim rozlisenia 1024x768 a scrollovanim do rohov by som si aktualny desktop posuval.

Nenapada Vas nejaky sposob ako taketo nieco osalit, robi mi to dost problemy na Atome :-)

Za akukolvek pomoc a radu Vam vsetkym dakujem



trollko
« Poslední změna: 29 Červen 2012, 13:44:12 od xtrollo »

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3727
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #1 kdy: 29 Červen 2012, 14:08:11 »
neco typu:

xrandr --output LVDS1 --auto --fb 1280x1024 --panning 1280x1024  ### by melo udelat velikost virtualniho screenu na 1280x1024, zkus guglit ``xrandr virtual resolution''
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5149
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #2 kdy: 29 Červen 2012, 14:23:16 »
Nebo můžeš držet levý ALT a táhnout - okno nebude respektovat okraj obrazovky.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #3 kdy: 30 Červen 2012, 10:38:10 »
Ahojte,

Skusil som obe moznosti

Add xrandr - zmeni mi to rozlisenie to je OK, ale je mi to nanic, ked neviem sa "posuvat" v ramci viditelnosti okna aplikacie - skratka je to orezane, rozlisenie mam 1280x1024, ale inac neviem to dalej ovladat. Nepustilo ma to dalej ako za aktualne okno

Add ALT klavesa - to som asi nejako nepochopil - drzal som LALT, ale nepomahalo to vobec, nic to nerobilo. nescrollovalo - skratka nepustilo ma to dalej ako za aktualne okno


Viete mi to nejako polopat napisat - skusal som aj googlit, ale nedosiel som k ziadnemu zelatelnemu vysledku

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #4 kdy: 30 Červen 2012, 10:51:41 »
pripadne jednoduchsia otazka :-)

Ako sa viem posuvat v ramci virtualneho okna ?

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #5 kdy: 30 Červen 2012, 10:55:36 »
To s tím Altem a levým myšítkem by mělo fungovat, ale ještě mě napadla možnost kterou používám na eee notebooku s rozlišením 1024x600 a to že v Unity Nastavení systému>Univerzální přístup>První záložka(Dívání)>Velikost textu>Malý a pak se mi vejdou okna na display. Třeba ti to pomůže. ;) V ostatních prostředích to bude podobné...
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #6 kdy: 30 Červen 2012, 11:06:38 »
To s tím Altem a levým myšítkem by mělo fungovat, ale ještě mě napadla možnost kterou používám na eee notebooku s rozlišením 1024x600 a to že v Unity Nastavení systému>Univerzální přístup>První záložka(Dívání)>Velikost textu>Malý a pak se mi vejdou okna na display. Třeba ti to pomůže. ;) V ostatních prostředích to bude podobné...

dakujem za odpoved

ALT a lave mysitko nefunguje - lepsie povedane mam virtualny screen, ktory je vacsi ako mod 1024x600, ale neviem sa  vnom nijako posuvat (skusal som posuvat mysou s ALT, bez ALT a nic).

To s tou zmenou fontu je dobry hint, ale neriesi moj pripad - ak je modalne okno napevno dane (a ma vasciu vysku ako 600px), tak sa mi tam vobec nevojde.


Uz zacinam byt z toho pomaly znechuteny  :(

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5149
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #7 kdy: 30 Červen 2012, 11:14:26 »
Když držíš *levý ALT tak ti nejde pohybovat (chytit myší, přesunout, pustit) s oknem?

To okno můžeš chytit kdekoliv...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #8 kdy: 30 Červen 2012, 11:26:05 »
posuvat ide to je OK, ale ak ho posuniem, tak nastane orezanie (kedze je mimo viditelnu oblast) a presunie sa do druheho virtualneho okna

mozno pouzivam zly prikaz, ale spustam to cez xrandr takto :

xrandr -s 1024x600 --output LVDS1 --panning 1280x1024 --fb 1280x1024

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #9 kdy: 30 Červen 2012, 11:30:11 »
moje ocakavanie je taketo :
definujem framebuffer
definujem panning

a budem sa v ramci neho pohybovat - tzn. ak pridem mysou doprava, odscsrolluje ma v desktope doprava, cize okna nijako nebudem posuvat, ale bude sa hybat v ramci definovaneho panningu

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #10 kdy: 30 Červen 2012, 11:31:30 »
Teprv teď jsem to pochopil, Máš nastavený vyšší rozlišení monitoru než ve skutečnosti máš a nemužeš se po něm posouvat :)
Občas je na to v starších noteboocích nastavení v Biosu ale to spíš akorát deformuje obraz...
Popravdě nevím jak ti pomoci, krom toho že ti poradím aby jsi si nastavil skutečnou velikost displaye a zmenšil font.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

xtrollo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #11 kdy: 30 Červen 2012, 11:34:47 »
Bal som sa tejto odpovede :-)

Ale aj tak dakujem - pohram sa trochu s fontami , snad to zaberie


ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3727
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
Re:Ako zobrazit aplikaciu ktora sa nevojde na desktop ??
« Odpověď #12 kdy: 30 Červen 2012, 13:08:07 »
zkus zaguglit .. to posouvani by melo jit .. je to jinak bug

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg-server/+bug/881046
« Poslední změna: 30 Červen 2012, 13:15:32 od ntz_reloaded »
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??