Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: grafický ovladač  (Přečteno 1832 krát)

davidkulh

• Návštěvník
grafický ovladač
« kdy: 02 Července 2012, 02:16:46 »
Mám grafiku v notebooku ati radeon 3100 a nainstaloval jsem si ubuntu 12.04 LTS. Když si nainstaluju doporučený ovladač pro tuto grafiku, tak mi naroste využití procesoru a ramek na polovinu hned od zapnutí a všechno se mi seká, videa, filmy, dokonce i pc zamrzá. Ale když si žádnej ovladač nenainstaluju, tak všechno parádně funguje. Má teda cenu si nějaký ty ovladače na tu grafiku instalovat? A jaký vůbec?

Cuore

• Závislák
Re:grafický ovladač
« Odpověď #1 kdy: 02 Července 2012, 05:15:33 »
zadej do terminálu top ať vidíš co to zatěžuje. Za mě u 12.04 jedu taky na otevřené ovladače, protože 12.04+ovladače ATI+compiz=procesor trvale nat 50%

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:grafický ovladač
« Odpověď #2 kdy: 02 Července 2012, 21:09:18 »
Má teda cenu si nějaký ty ovladače na tu grafiku instalovat? A jaký vůbec?
Je to integrovaná grafická karta (dnes už docela dost stará). Ten doporučený ovladač je od toho, aby vzrostl 3D výkon a zlepšily se schopnosti karty(OpenGL). To u této grafiky opravdu postrádá smysl (jako taková je velmi slabá) > doporučuji neinstalovat žádný ovladač(Ubuntu není Windows, funguje i bez instalace ovladačů :D). Když ovladač odinstaluješ, Ubuntu samo zaktivuje výchozí (svobodný) a problémy zmizí. Navíc, ten doporučený ovladač Ti už od Ubuntu 12.10 s tou grafikou fungovat nebude vůbec, vzhledem k tomu, že AMD ,,ukončila,, podporu pro staré karty(bez podpory DirectX 11). Kdybys o tom chtěl vědět víc, psal jsem do sekce Quantal Quetzal (příští vydání Ubuntu 12.10) článek, taky na diit.cz se o tom mluvilo.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.