Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tiskarna na WINXP vs Ubuntu  (Přečteno 2607 krát)

nuninek1

• Návštěvník
Tiskarna na WINXP vs Ubuntu
« kdy: 23 Ledna 2007, 12:29:22 »
Ahojky, Potřebuji prosím poradit s tiskárnou. Na počtači kde mám XP mám nasdílenou tiskárnu, kterou potřebuji připojit na druhém počítači kde mám Ubuntu. Ovladač pro tiskárnu jsem již nainstaloval, ale nevím jak se na ni připojit. Prosím porďte.

Pavelp

• Host
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2007, 18:54:20 »
Nejak divne popsano. K cemu je tiskarna pripojena kabelem a kde bude jako sitova ?

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2007, 20:37:32 »
jestli umíš alespoň trochu anglicky, tak jukni na ubuntu wiki, je to tam moc pěkně řešeno ! .... Také jsem moc nepochopil jak se to má s tou tiskárnou tak těžko poradit !

nuninek1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2007, 20:53:20 »
Ahojky, tak ještě jednou. Tiskárna je k počítači na kterém běží XP připojena pomocí USB. Ve Windowsech jsem jí nainstaloval a nasdílel a nyní ji potřebuji na druhém počítači pomocí sítě připojit. Snad je to srozumitelnější

Skeletonix

• Host
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2007, 21:01:54 »
To už je lepší, mno viz wiki ... mělo by stačit otevřít v Ubuntu správce tiskáren, přidat novou a v umístění vybrat Síťovou tiskárnu a vyber v menu tiskárnu ve windows. .. pak jen proklikej a zadej co si to žádá a mělo by to jet ;)

Pavelp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2007, 21:20:51 »
Nekdy je vrazedny nastavit v XP prava na tiskarnu tak, aby tiskla z linuxu. Je to nekdy magie, obcas to jde. Nejhorsi je, ze dokument se zdanlive vytiskne dobre, linux hlasi, ze to poslal na tiskarnu ok a ta chrape jak zabita. Casto hledam kladivo ....

nuninek1

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2007, 21:30:18 »
Ok super uz to funguje, díky za radu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.