Ahoj.
Mám takový zvláštní problém. Mám HPPavilion zv5000 (takovej dědoušek. Baterie již nefunguje - mám jí jen kvůli stabilitě. Ale o to nejde. Jde o zdroj napájení. Když jsem jej vždy připojil na chvíli se jasně rozsvítila kontrolka napájení, ale dnes, když jsem přišel z práce, tak nešel zapnout. Po odpojení a připojení se indikátor nabíjení vůbec nerozsvítil. Zato jsem slyšel slabounké jakoby cvakání a kontrolka téměř neviditelně poblikávala. Ten zdroj má regulaci napájení a notebook potřebuje 18,5, ale na 18V se vypínal, tak jsem nechal 19V (to již delší dobu takto funguje).
A teď se dostáváme k problému. Bojím se pootočit regulaci napájení na 20V. Tedy udělal jsem to - indikátor nabíjení se normálně rozsvítí a i zapnout jde, ale z desky je slyšet vysoké sískání, tak jsem to raději rychle vypnul. Z obavy, abych si noťáska neodrovnal jsem zapnul adapter pro tiskárnu HP, ale její výstupní napětí je pouhých 18V a maximální proud 1100mA, což notebook není schopen zvládat a vypíná se - nyní jedu v nouzovým režimu.
Chci se tedy v tuto chvíli zeptat. Na kolik procent mohu mít jistotu, že to pískání není na závadu a že mohu na toto napětí počítač pustit?
Trochu jsem se rozepsal Ale patří to k věci.
Děkuji za odpovědi.