Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Samsung n145 a další  (Přečteno 1170 krát)

onderfaus

• Návštěvník
Samsung n145 a další
« kdy: 19 Července 2012, 14:07:22 »
Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jak je to teď s novým ubuntu 12.04. Je zde lepší podpora notebooku než u předchozích verzích? Myslím že jsem naposledy zkoušel tu 10.xx  a u ní jsme musel pomcí příkazového řádku udělat hodně věcí, aby mi jel notebook normálně. Jak je to teď u verze 12.04? bude hned připraven systém po nainstalování k použití nebo ne? Doufám že když je to LTS verze tak jo:)

Rover623

Re:Samsung n145 a další
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2012, 15:05:43 »
Nebude, protože Samsung nemá standardizované ACPI a mršit standard v jádře jen proto, že si některý výrobce vymyslí udělat BIOS na míru zmršenému ACPI ve Windows je nesmysl

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Července 2012, 16:24:37 »
Tak systém se dá používat i bez ACPI. Na stolním PC jsem používal například systém se zakázaným nebo úplně odinstalovaným ACPI. Na notebooku je funkční ACPI výhoda. Za zkoušku nic nedáš, zkus live usb/live cd. verzi, kterou si zkoušel naposledy, už je hodně stará. A třeba i to ACPI nakonec pojede :).

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2012, 17:39:09 »
Ehm, mám N210 a aby jelo vše ok tak se doinstaluje balík samsung-tools. Je fakt ze mi defaultne jde i zmena jasu atp., ale pro vypínání wifi, bluetooth atp. je potřeba samsung-tools. Instalace probíhá následovně:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-add-repository ppa:voria/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install samsung-laptop samsung-tools
Potom už jen restart a vše šlape jak má :)
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.