Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Fraps cez wine alebo screencast programy v Ubuntu [ vyriešené ]  (Přečteno 1609 krát)

augustus

• Návštěvník
  • In Unity we trust
Zdravim, riesim problem, ako nahrat hry (napr. aj cez wine) tak, aby bolo pocut aj zvuk z mikrofonu aj zvuk z hry/programu.

Už som skusal par alt programov:
- recordmydesktop: nahra len zvuk z mikrofonu, navyse ak je hra vo fullscreen, nahra len ciernu obrazovku
- recorditnow: nepouzitelne, ako aj Istanbul (zapnem nahravanie a dalej program uz nereaguje)
- Xvidcap: ziadny zvuk
- GLC: bez zvuku z hry (nahra len ten cez mikrofon)

Yukon - cital som, ze niektorim ludom to islo bez problemov ako fraps vo win, ale nenasiel som k nemu funkcny prikaz alebo balicek [http://www.sysadminwiki.net/wiki/index.php?title=Screen_Capatures_and_Desktop_Recording_in_Ubuntu] ->ked zadam prikaz svn... nic sa nedeje

Teraz som sa ale pokusal rozchodit Fraps, no a nie je to uplne nepouzitelne - od toho sa to lysi len kusok. Zatial sa mi podarilo nahrat video len v hrach od Valve (normalne sa v rohu objavil pocet fps, stalcil som F9 a nahravalo), konkretne Counter-strike (ok) a Portal 1 (ale sekalo to jak hovado). V ostatnych hrach, ako napr. Amnesia, Penumbra, Mafia nic.
Urobil som to nasledovne: Fraps som spustil, minimalizoval do panelu, potom som isiel do winecfg a nastavil som Emulovat virtualnu plochu a potom spustil hru (Portal 1).

Ak ma niekto uspech ci uz s Frapsom alebo linuxovimi alternativami, budem rad, ak sa zapoji do diskusie a poradi mne (nám) :)
Ď
« Poslední změna: 28 Července 2012, 21:05:47 od augustus »
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

mattyy1

• Aktivní člen
  • *
Re:Fraps cez wine alebo screencast programy v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2012, 20:08:53 »
Já používám GLC a RecordMyDesktop.

RmD teda jenom na plochu, popř. v okně a nastavený výřez tak, aby nahrával jenom to okno. Nahrává mi to zvuk z mikrofonu i z aplikací/her. Kdyžtak můžeš vyzkoušet tam v nastavení zvuku - zvukové zařízení jestli máš DEFAULT tak přepsat na default nebo naopak, řeší to některé problémy.

GLC mám na fullscreen hraní. Tam je ta věc, že to nahrává jenom přes ALSA, takže pokud je možnost, tak přepnout (viz. třeba Amnesia, tu mi to nahrává skvěle po přepnutí na ALSA, OpenArena taky v pohodě, COD2 též..), ale zas mi to nebere mikrofon.

EDIT:
Teďko mě ještě napadlo - pokud vyřešíš to nahrávání samotný, a potřebuješ už jenom zvuk z mikrofonu, tak Ubuntu má v sobě šikovný program "Záznamník zvuku", ten může nahrávat na pozadí a potom to třeba v OpenShotu spojíš.

« Poslední změna: 24 Července 2012, 20:19:01 od mattyy1 »
NTB - MSI GE60 / i5 4210H / GTX 860M / Arch Linux x64 + KDE5
PC - i5 4460 / GTX 750 Ti / Ubuntu 16.04 x64 + Unity

augustus

• Návštěvník
  • In Unity we trust
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2012, 21:06:42 »
RmD - nic nevidim, nic nepocujem
GLC - okrem toho, ze znizenie fps je naozaj citelne a obraz nahralo hore nohami, video bolo bez zvuku, az ku koncu sa spustil zvuk, ktory mal hrat na zaciatku
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

mattyy1

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2012, 21:11:47 »
To s tím opožděným zvukem je u mě normální, před enkódováním nebo po špatným enkódování. Když to udělám správně tak je to v pořádku.

Tohle mi fugnuje spolehlivě:

pro video
Kód: [Vybrat]
glc-play video.glc -y 1 -o - | ffmpeg -i - -sameq video.avi
pro zvuk
Kód: [Vybrat]
glc-play video.glc -a 1 -o audio.wav

NTB - MSI GE60 / i5 4210H / GTX 860M / Arch Linux x64 + KDE5
PC - i5 4460 / GTX 750 Ti / Ubuntu 16.04 x64 + Unity

augustus

• Návštěvník
  • In Unity we trust
Re:Fraps cez wine alebo screencast programy v Ubuntu [ vyriešené ]
« Odpověď #4 kdy: 28 Července 2012, 21:02:06 »
A problém je vyriešený, našiel som perfektný screencast program.
Volá sa Kazam screencaster, alebo len Kazam, a je dostupný v repozitároch nového Ubuntu 12.04
Nahráva video a audio ako z mikrofonu tak aj z programov, odskušane aj na Mafii cez Wine.
 ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.