Dobrý den,
mám tu počítač připojený do domácí sítě na kterém mám Windows 7 a teď nově i Ubuntu 12.04 Desktop 32bit.
Používám ho jako osobní herní server (nejede 24/7) a protože mám jen jeden monitor a jednu sadu klávesnice-myš, mám na něm nainstalovaný TeamViewer a nastavený bezobslužný přístup. Takže stačí když ho zapnu tlačítkem na bedně a během minutky se mi na mém pracovním PC objeví online, na dálku se přihlásím, spustím server a toť vše.
Z důvodů kompatibility (velké množství pluginů pro tento herní server vyžaduje aby běžel na linuxu) mi bylo doporučeno abych zkusil Ubuntu. Je to má první zkušenost s Linuxem obecně a já se teď snažím udělat nějaký druh výše popsaného bezobslužného přístupu s grafickým rozhraním (vzdálenou plochou), Nainstaloval jsem tedy TeamViewer i sem na Ubuntu, ale nikdy tu není Volba "Nastavit bezobslužný přístup.." jako pod Windows, takže po spuštění PC musím napřed ručně přenést a zapojit monitor, klávesnici i myš a pak ručně spustit TeamViewer, čemuž se snažím vyhnout.
Může mi někdo prosím nějak polopatě poradit jak na to, případně nějaké jiné řešení než TeamViewer, které by tohle zvládlo a zároveň fungovalo i pod WinXP a Win7?
Děkuji za Váš čas!