Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE problem s oknami  (Přečteno 1449 krát)

jastrab

KDE problem s oknami
« kdy: 04 Září 2012, 21:25:16 »
Zdravim, nainstaloval som si Linux Mint 13 KDE a vsetko islo ako malo, problem nastal po instalovani grafiky...
(nvidiu som odstranil a vratil sa spat k povodnemu)

v KDE mi zmizlo oramovanie okien, ako aj horna lista, okna maju problem s prekreslenim(musim okno v predu zavriet, aby som sa dostal k onu za nim, atd ), pri vyvolani menu (ci uz kontextoveho alebo v hornej liste menu) zmizne rozbalene menu po nabehnuti kurzora mysi (jedina moznost je klavesovimi sipkami)

Je to teda problem v grafike (ak hej ako pls nainstalovat, resp aku verziu nvidie? vyskusal som ich uz niekolko), ci v KDE?

Kernel mam 3.2.x ako aj doinstalovany 3.5.x (rad by som presiel iba na 3.5)

Dakujem za rady...

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
Re:KDE problem s oknami
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2012, 10:44:25 »
Zkoušel jsi tento postup? http://community.linuxmint.com/tutorial/view/176

Jinak zde je ještě PPA ze kterého bys to mohl nainstalovat normálně přes apt-get nebo Synaptic z repo (je tam i návod, jak si PPA přidat do repo):  https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Září 2012, 11:06:10 »
v KDE mi zmizlo oramovanie okien

Otevři terminál a zkus:
Kód: [Vybrat]
kwin --replace &> /dev/null &

jastrab

« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2012, 14:43:12 »
vdaka za rady

tak grafiku sa mi opat podarilo nainstalovat, zatial bezi ako ma - ale len na 3.2, na 3.5 mi preistotu padne kernel(blika num lock a pocitac zatuhne)

KDE je stale ako predtym, tj ziadne ramy okien a podobne hluposti.. skusim len zmazat a nanovo nahodit KDE, inak to nevidim

Docasne som nahodil MATE a to ide ako ma... snad aj KDE rozbeham

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.