Jedna z mých občasných úchylek je hraní WoW na oficiálním serveru, s reinstalací počítače a zároveň s nedávným přechodem na nový patch 5.0.4 jsem musel řešit problém, jak to celé opět nahodit do funkčního stavu.
Sestava:HP ProBook 4525s
Ubuntu 12.04.1 64bit, 13.04 64bit
8GB Ram
ATI Mobility Radeon HD 5400 Series s ovladačem Catalyst 8.96, 13.4
(základ po instalaci), otestovány i svobodné ovladače
Jdeme na to:Wine ve verzi 1.5.12, 1.5.15, 1.5.17, 1.5.18, 1.5.19, 1.5.20, 1.5.21, 1.5.22, 1.5.23, 1.5.31, 1.6 a 1.7.4 (ve starších, stable, verzích nedojde k updatu)
Ve verzi 1.5.20 NEFUNGUJE - zkuste verzi 1.3 nebo 1.4 (ale blizzard launcher dělá problémy, nicméně samotná hra běží, případně si zamknout wine v některé z verzí x.5.12 až 19) → měl jsem menší bordel v balících, potom co jsem vyřešil všechny potřebné závislosti, hra funguje i s touto verzí
EDIT: Odzkoušena i samotná instalace bez updatu ze staršího patche
Konzolové spuštění Launcher.exe s mou cestou k souboru na síťovém disku (klasicky se nespustí, běží pouze na pozadí a je potřeba wineserver a všechny související procesy zabít)
wine /media/net_disk/Hry/WOW/World\ of\ Warcraft/Launcher.exe
chvilka čekání a voila:
po další, leč delší, chvilce čekání, tentokrát to trvalo cca hodinku, můžeme začít hrát, doporučuji však nechat dotáhnout komplet všechna data (ač stahování při hraní je funkční):
Celkově se hra neseká, fps se u mě motá někde kolem 65, postava na Lvl 48 ,
jediný bug, který jsem nalezl je nezobrazování se obrázku postavy v levém horním rohu*. Doporučuji hrát ve "window" módu, protože Unity si bohužel s fullscreenem moc nerozumí (hra běží, ale musíte hrát a korektně ji ukončit, chcete-li se podívat do prohlížeče např. na nějaký quest, tak se celé prostředí zboří a je to na restart, případně přes konzoli celou hru ukončit...
)
* do
config.wtf přidejte
SET M2UseShaders "0"
EDIT:
Chcete-li používat OpenGL, tak editací Config.wtf přidejte:
SET gxApi "OpenGL"
Má to ovšem své ALE, sice zvýšíte své FPS (cca o 10 výš), nicméně ve stávající verzi 5.0.4 je již hlášený bug, kdy se vám nemusí zobrazovat kurzor s vaší pozicí na mapě, případně váš "avatar" nebo i další postavy u jednotlivých questů. Na nápravě Blizzard pracuje a oprava by měla být v jednom z následujících patchů.
Jako dočasné řešení vám může posloužit tento add-on.S novým patchem je už tento bug opraven a vše funguje.
EDIT2:
Upravil jsem návod na zdejší
wiki, ještě tam časem doházím pár nových screenů.
EDIT3:
Aktualizace na nový patch 5.1 proběhla pod Wine ve verzi 1.5.18 dobře:
Zajímavý článek o tomto novém patchi můžete naleznout například
zde.