Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Špatná instalace - ztráta dat??  (Přečteno 927 krát)

Honza::::

• Návštěvník
Špatná instalace - ztráta dat??
« kdy: 17 Září 2012, 10:29:28 »
Ahoj všem.
Mám dost velký problém.. Chtěl jsem si nainstalovat Ubuntu a při instalaci jsem špatně zvolil oddíl. Mám notebook a v něm 640Gb disk, který byl rozdělený na C:\ a D:\.. Při instalaci Ubuntu jsem zvolil D:\ a tam vytvořil oddíl 445Gb, protože jsem si myslel, že Ubuntu se nainstaluje na zbylých 15Gb, které jsou pro disk D:\ vyhrazeny... Ale opak byl bohužel pravdou... takže teď ve windows vidím jen disk C:\, který má 160Gb a zbytek vůbec nevidím... Bohužel mám na tom "zbytku" všechny data.. práce do školy (výkresy v AutoCADu a podobné drahocenosti)..bez kterých ani nenapíšu bakalářku =(( ...prosím pomozte mi... co mám udělat, abych změny vrátil zpět? Mnohokrát děkuji za každou cennou radu!

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Špatná instalace - ztráta dat??
« Odpověď #1 kdy: 17 Září 2012, 10:53:00 »
Pustit live CD a připojit jiný externí HDD dostatečně velký a pak.
http://wiki.ubuntu.cz/syst%C3%A9m/datov%C3%A1%20%C3%BAlo%C5%BEi%C5%A1t%C4%9B/testdisk?redirect=1#záchrana_vymazaných_dat_-_photorec

edit: Počítej že to bude trvat cca den a více... A data nebudou mít pravděpodobně svá původní jména... Ale lepší než nic ;)
« Poslední změna: 17 Září 2012, 10:56:36 od RRadek Neužil »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Špatná instalace - ztráta dat??
« Odpověď #2 kdy: 17 Září 2012, 14:05:58 »
A pocitaj ze to budes potom triedit do konca buduceho roku. Ja som toto spravil na 30GB oddieli a len textovych suborov(po najdeni oznacenych txt) to naslo asi 160 000 + ostatne.

P.s To som skusal prvy krat a nedal som vyber suborov cize som nechal najst vsetky.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.