Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Intel + AMD chystají překvapení  (Přečteno 3624 krát)

Standa99

• Host
Intel + AMD chystají překvapení
« kdy: 18 Září 2012, 20:15:32 »
Intel says Clover Trail will not work with Linux
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2205462/idf-intel-says-clover-trail-will-not-work-with-linux

AMD's Hondo will only support Windows 8 at launch
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2205758/amds-hondo-will-only-support-windows-8-at-launch

Chápu, že to je jejich vůle, ale doteď takhle nepřemýšleli.

aloisam

• Host
Re:Intel + AMD chystají překvapení
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2012, 22:09:24 »
tohle google jen tak nenechá! Možná.. :D

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2012, 08:51:55 »
Někde jsem se dočetl, že intel nakonec podporovat Clover Trail bude.
Btw, http://diit.cz/clanek/amd-catalyst-129-beta-podporuje-amd-enduro, zajímalo by mě, jestli Enduro pojede i na Linuxu ;)
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2012, 09:43:17 »
Clover Trail nebude žádná výhra. Raději nějaký arm...

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2012, 10:40:54 »
Ano, ale důležité je, že bude podporován. Teď je řada na AMD, je potřeba opravit některé chyby v linuxových Catalystech a trochu podpořit svobodný ovladač pro ati/amd karty (RadeonSI pro CGN je fakt hnus).
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Září 2012, 23:15:22 »
Zkusím nainstalovat 12.10 betu 2 + ten AMD Catalyst 12.9 Beta a uvidíme. Mám HP ProBook 4530s 15,6" i3-2350/4GB/750GB/HD6490

12.04 mimochodem funguje perfektně a přepínání grafik sem naladil pomocí tohoto návodu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450/ Jediná chybička je nutnost retartu. Na AMD grafiku notebook vydrží cca 1.5 - 2h a na HD 3000 4 při nižší zátěži.

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Října 2012, 19:39:08 »
Tak proběhla úspěšná instalace 12.10 Beta 2, stažení a instalace ovladače. Nicméně po přihlášení, je vidět pouze plocha a pokud stisknu ctrl+alt+t tak otevře terminál bez lišty s křížkem, minimalizací...... Označil bych se pouze za pokročilého uživatele, takže co s tím opravdu nevím. Ale bez úprav to neběží....   :(

Takže v p**i...  ;D Po pokusu přepnutí v U 12.04.1 z Intel HD 3000 na Radeonku a restartu PC všechno v krosu. Radeonka mi vůbec spustit nejde a v textovém režimu po přepnutí zpět na HD 3000 systém nastartuji, ale pouze do Unity 2D a Catalyst mě do sebe vůbec nepustí s hláškou:

Vyskytl se problém s inicializací Catalyst Control Center verze pro Linux.  Mohl být způsoben následující příčinou.
Ovladač grafické karty AMD není instalován nebo nefunguje správně.
Nainstalujte ovladač AMD vhodný pro váš hardware AMD, nebo jej nakonfigurujte pomocí příkazu aticonfig.

Vzhledem k tomu co jsem pochopil z fora: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450/ To asi ani dohromady nedám protože pro nastavení potřebuji čistý systém bez zásahu do ovladačů gafiky... Jdu reinstalovat systém. Na opravování bohužel není čas. Fungovat potřebuji naplno už zítra...
« Poslední změna: 01 Října 2012, 20:33:15 od Morbidity »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 02 Října 2012, 11:33:44 »
Tak proběhla úspěšná instalace 12.10 Beta 2, ... Jdu reinstalovat systém. Na opravování bohužel není čas. Fungovat potřebuji naplno už zítra...

Instalovat betu když potřebuješ pracovat naplno je, mírně řečeno, odvážný počin.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 02 Října 2012, 11:50:27 »
Instalovat betu když potřebuješ pracovat naplno je, mírně řečeno, odvážný počin.

Odvaha patří k mládí...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 07 Října 2012, 13:53:51 »
Instaloval jsem ji vedle 12.04.1. Nicméně s čím sem nepočítal, tak právě změny v 12.10 mi pobláznily právě 12.04.1  :o Alespoň už vim, co nemám dělat. :) :o)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.