Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace bez dotazu na ktery disk  (Přečteno 1662 krát)

Bearnsdorf

• Návštěvník
Instalace bez dotazu na ktery disk
« kdy: 03 Října 2012, 08:57:07 »
Drive nez se budete smat a kamenovat, upozornuji, ze jsem s ubuntu asi definitivne skoncil. Po hardwerove uprave mi zmizel grub. Mam dualboot 12.04 s XP a XP nesly spustit. Zkousel jsem zadat upgrade systemu a programu primo z PC. Nakonec jsem pristoupil k tomu, co u jinych instalaci byva vetsinou bezne, ze po vlozeni instalacniho media je umozneno upgrade, ktery prekontroluje nainstalovany system, balicky atd., nabidne instalaci popr. upgrade. Jelikoz upgrade nenabidl, zvolil jsem instalaci a cekam, kdy mi nabidne disk na ktery nainstalovat, ze bych potom prenesl data a stary ubuntu smazal. Mrcha, neptal se a smazal data se systemem rovnou. Neptal se na hesla, klavesnici, na nic. Jen na region.
A hajzl mazal a mazal.

Takze pro dalsi duverivce, nespolehat se na to, co by mohl byt standard, ale zalohovat.

Mam OpenSuse 12.2 :)
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Instalace bez dotazu na ktery disk
« Odpověď #1 kdy: 03 Října 2012, 10:03:06 »
Tak tomuto nechapem. Mal si XP a ubuntu a skusal si s opensuse obnovit instalaciu ubuntu?

Inak obnova grub
http://wiki.ubuntu.cz/grub2#obnoven%C3%AD_grub2_pomoc%C3%AD_livecd
a ak mas problem zo systemom staci sem dat otazku a popisat problem.

Co sa tyka zmazania. To ti akoze vynechalo krok 4 volba disku pre instalaciu. To by bolo divne.
« Poslední změna: 03 Října 2012, 10:08:47 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Bearnsdorf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Října 2012, 10:23:31 »
V PC bylo Ubuntu spolu s XP. Pri spusteni se nezobrazoval GRUB(menil jsem monitor LCD za starsi KFC- chybel driver?) a primo se spoustel pri cerne obrazovce ubuntu. Potom normalni prostredi Ubuntu.
Po te zmrsene instalaci kde zustalo ciste Ubuntu jsem to premazal Opensuse.

Z toho DVD se spustil podklad ubuntu, bylo tam i moje jmeno a naskocila obrazovka pro "Vyzkouset - nainstalovat" a potom to popisovane dotaz na region bez toho kde nainstalovat atd.
Kdyz jsem mel Mandrivu, byla otazka par minut upgrade (traba kdyz jsem pridal novy disk, chtel upravit zavadec atd.)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2012, 10:32:43 »
Vy nám tu na fóru řádíte :-)

Mám pocit, že prvně řežete a poté se snažíte něco naměřit.
Dosti experimentujete a poté pálíte. Nechcete si to nějak zařídit, abyste měl 1 stabilní systém a potom klidně i ve virtuálu(či nějak šetrněji) si hrál?

Grub2, který se neukazoval na monitoru, měl řešení. Teď je již pozdě.

Ale tak, kdo si hraje, moc nezlobí.

Zde jsem se již ztratil.
Kód: [Vybrat]
Po te zmrsene instalaci kde zustalo ciste Ubuntu jsem to premazal Opensuse.

Z toho DVD se spustil podklad ubuntu, bylo tam i moje jmeno a naskocila obrazovka pro "Vyzkouset - nainstalovat" a potom to popisovane dotaz na region bez toho kde nainstalovat atd.
Takže ste nějakým způsobem na nainstalované Ubuntu s neukazujícím Grubem2, spustil instalaci Opensuse. Patrně ste nainstaloval Opensuse.
Dále jsem to nepochopil.
« Poslední změna: 03 Října 2012, 10:35:29 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 03 Října 2012, 10:47:28 »
Ak som to spravne pochopil po upresneni tak spustil livedvd ubuntu bez vyberu jazyka a nabehlo to az po krok 2 kde spustil instalaciu z dvd.
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD?redirect=1
ked pridem domov budem si musiet vyskusat instalaciu z dvd v pripade ze uz je v pc dualboot. Ci sa to sprava inak. Ma niekto vyskusane ci ubuntu pri zmene monitora detekuje novy az v nabehnutom systeme alebo pocas spustania X-iek pri boote?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Října 2012, 10:56:00 »
Řekl bych, že uživatel zapojil nový monitor do druhého vstupu grafiky. Ten se třeba na mé GeForce 460 spouští až později, teda až po Grubu.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Bearnsdorf

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Října 2012, 11:57:39 »
Nechci rozsirovat debatu, je pravda to, ze uz nic nezachranim, ale

Takže ste nějakým způsobem na nainstalované Ubuntu s neukazujícím Grubem2, spustil instalaci Opensuse. Patrně ste nainstaloval Opensuse.
Dále jsem to nepochopil.

to OpenSuse jsem nainstaloval az pote, co jsem zjistil cistou(a v poradku) instalaci Ubuntu - jako prevenci pred opetovnym problemem s upgrade.

K te grafice, mozna to mohlo byt tim, ze Grub nebyl textove, rozliseni LDC monitoru 1400 x 1050 a novy "stary" monitor sice do jedine graficke zdirky, ale rozliseni 1024 x 768.

Takze pouceni pro ostatni

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.