Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: POmoc s instalací Ubuntu  (Přečteno 872 krát)

Cessio

• Návštěvník
POmoc s instalací Ubuntu
« kdy: 07 Října 2012, 15:49:59 »
Zdravím, předem říkám že jsme začátečník v Linuxu a tedy i v Ubuntu. Nainstaloval jsem Ubuntu, ale když jej spustím tak to je jen text a tma. Myslel jsme že to bude mít grafické prostředí nebo jsem něco udělal špatně? děkuji

Mickey_Mouse

• Návštěvník
Re:POmoc s instalací Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2012, 16:27:47 »
Stáhl sis ubuntu desktop nebo server ? Zkus zadat startx nebo zadej
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-desktop a restartuj .

Cessio

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Října 2012, 17:05:04 »
Díyk že jsi se ozval, ale když jsem to teďkon zapl tak mi naběhlo grafické prostředí. Ale potřeboval bch poradit jka se seznámit a "přejít" z W7. Je něco co je třeba vědět? moc děkuji za ochotu toho kdo odepíše :)

PS: Na ploše mam nainstalovat Ubuntu a složku ukázky

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 07 Října 2012, 17:07:40 »
Ake mas skusenosti?
Pre zaciatok skus
http://wiki.ubuntu.cz/unity
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Cessio

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Října 2012, 17:13:24 »
Noo s Linuxem žádné :-[ , ale začal jsem se o to zajímat. Takže by mi bylo líto těch útrap kdyby jsem zjistil že mi to bude na nic :)
« Poslední změna: 07 Října 2012, 18:06:59 od Cessio »

Mickey_Mouse

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Října 2012, 21:13:21 »
No začátek je složitější pokud budeš chtít dělat složitější věci tak tě příkazová řádka nemine . Podívej se na Centrum Software - tam můžeš jednoduše kliknout a nainstalovat si co budeš chtít/potřebovat . Další věc je zkratky : http://wiki.ubuntu.cz/kl%C3%A1vesov%C3%A9_zkratky . Ty se ti budou hodit - všimni si , že máš více ploch . Co si asi budeš chtít stáhnout je WINE(v centrum softwaru) slouží k použití windows programů na linuxu . Ze začátku asi budeš trošku zmatenější ze všech příkazů , instalace , terminálu a adresářové struktury , ale postupně ti to příjde srozumitelnější a pohodlnější než Windows .
PS: Je to můj osobní názor , může se lišit v tom co potřebuješ . Osobně doporučuji mít na jednom části disku Windows a na druhé Ubuntu . GL & HF

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 07 Října 2012, 22:50:03 »
Díyk že jsi se ozval, ale když jsem to teďkon zapl tak mi naběhlo grafické prostředí. Ale potřeboval bch poradit jka se seznámit a "přejít" z W7. Je něco co je třeba vědět? moc děkuji za ochotu toho kdo odepíše :)

PS: Na ploše mam nainstalovat Ubuntu a složku ukázky

Pokud máš na ploše Nainstalovat Ubuntu a Ukázky, tak na 100% nemáš ještě Ubuntu nainstalováno nebo jsi ho už nainstaloval, ale nechal sis v DVD mechanice Live CD a znovu jsi najel na Live režim. Popiš přesně, jak jsi instaloval Ubuntu > jestli jsi postupoval přesně dle návodu na http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD?redirect=1
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.