Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problémy s 12.10  (Přečteno 4065 krát)

3.14.TR

problémy s 12.10
« kdy: 19 Října 2012, 12:49:00 »
zdravim,
včera jsem přešel na notebooku i desktopu na 12.10 a staly se zajímavé a nepříjemné věci:
zatímco na nb funguje všecno jak má, až na to, že ikony okna (maximalizovat/zavřít atd) jsou zase vlevo a příkaz
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:minimize,maximize,close" nefunguje. Navíc nejde nikde nainstalovat aplikace MyUnity takže ani tak. Ubuntu tweak ty tlačítka nepřehodí, asi je v novém ubuntu něco uloženo jinde, nebo já nevim

Na desktopu je ale horší
nejhorší je, že se mi přestal objevovat panel aplikací vlevo, když tam najedu myší, přestože v nastavení to tak mám nastavené. Na nb vše zůstalo při starém.

Nevíte jak to vyřeším? na ty tlačítka vlevo bych si zvykl, ale bez toho panelu je to fakt blbý
navíc se z nějakého důvodu před bootem zobrazuje Grub, přestože ubuntu je jediným OS který na desktopu mám, takže je trochu zbytečné ptát se který OS chci nabootovat...

nevíte někdo prosím co s tím? čekal jsem, že nová verze přinese zrychlení a doladění chybiček - ne znepříjemnění prostředí
Díky moc
« Poslední změna: 21 Října 2012, 10:13:22 od 3.14.TR »
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6082
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2012, 13:04:45 »
MyUnity:
http://www.uielinux.org/myunity/
Dole je link na instalaci do 12.04. Můžeš zkusit nainstalovat do 12.10. osobně bych se ale na MyUnity vykašlal, protože se zdá, že vývoj stagnuje od verze Ubuntu 11.10 a můžeš si něco rozhodit.
« Poslední změna: 19 Října 2012, 13:06:18 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2012, 13:07:41 »
MyUnity:
http://www.uielinux.org/myunity/
Dole je link na instalaci do 12.04. Můžeš zkusit nainstalovat do 12.10. osobně bych se ale na MyUnity vykašlal, protože se zdá, že vývoj stagnuje od verze Ubuntu 11.10 a můžeš si něco rozhodit.
nijak ne tomto programu netrvám, jenom bych rád aby se zas objevoval ten panel po najetí myší na levou stranu, což se neděje :-/ beru cokoli
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6082
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #3 kdy: 19 Října 2012, 13:20:01 »
MyUnity:
http://www.uielinux.org/myunity/
Dole je link na instalaci do 12.04. Můžeš zkusit nainstalovat do 12.10. osobně bych se ale na MyUnity vykašlal, protože se zdá, že vývoj stagnuje od verze Ubuntu 11.10 a můžeš si něco rozhodit.
nijak ne tomto programu netrvám, jenom bych rád aby se zas objevoval ten panel po najetí myší na levou stranu, což se neděje :-/ beru cokoli
Nastavení systému-Vzhled-Chování to neposlouchá?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6082
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2012, 13:21:55 »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6082
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

augustus

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 84
  • In Unity we trust
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2012, 14:45:17 »
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

mrkrenek

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 215
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #7 kdy: 19 Října 2012, 15:36:36 »
Ubuntu Tweak tiež končí s vývojom http://www.webupd8.org/2012/10/ubuntu-tweak-development-stopped.html
To snad ne, UT mi vyhovuje nejvíc + ten cleaner co má v sobě :-\

Rover623

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #8 kdy: 19 Října 2012, 16:07:16 »
Citace
Ubuntu Tweak tiež končí s vývojom http://www.webupd8.org/2012/10/ubuntu-tweak-development-stopped.html
Tohle už není pravda, vyšla opět nová verze kde jsou Apps opět povoleny. Buď to někdo velmi rychle převzal nebo jen odešel člověk co ten projekt založil. Nicméně, Ubuntu Tweak má momentálně víc než 1 vývojáře.

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6082
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #9 kdy: 19 Října 2012, 16:48:45 »
Četl jsem, že prý vývojař vstoupil pod Canonical a má se tato aplikace více integrovat v Ubuntu 13.04.

Ale asi je to jen zbožné přání fanoušků, protože on sám to nikde nezmínil. Nevím. Neumím dostatečně dobře anglicky, abych si byl jist, zda jsem to pochopil správně.

Jinak pro Ubuntu 12.10 je starší verze aplikace v 0.7.3, pro ostatní 0.8. A téměř vše mi tam funguje.
« Poslední změna: 19 Října 2012, 16:50:22 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #10 kdy: 21 Října 2012, 10:13:05 »
Nastavení systému-Vzhled-Chování to neposlouchá?
neposlouchá :-/ a je to poměrně dost blbý, vždycky když chci panel tak musím stisknout SUPER :-/

https://launchpad.net/~tualatrix/+archive/ppa?field.series_filter=quantal
oproti předchozí verzi nevidim rozdíl, pořád mě to neposlouchá (ikonky oken doprava)
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6082
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #11 kdy: 21 Října 2012, 14:55:14 »
vyšla 0.8 pro 12.10. Co ta?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #12 kdy: 21 Října 2012, 15:42:41 »
vyšla 0.8 pro 12.10. Co ta?
tu jsme právě zkoušel dneska, a nereaguje stejně jako ta předešlá
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3176
    • GdH-Notes
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #13 kdy: 21 Října 2012, 18:26:58 »
Jestli je ještě aktuální ten problém s tlačítkama v dekoraci, používá se místo gconf gsettings, takže buď spustit dconf-editor, doklikat do org > gnome > desktop > wm > preferences > button-layout a tam to zapsat, nebo to udělat příkazem:

Kód: [Vybrat]
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout "menu:minimize,maximize,close"
Pokud by tohle nefungovalo, je něco rozbitý :)

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #14 kdy: 21 Října 2012, 18:47:44 »
Jestli je ještě aktuální ten problém s tlačítkama v dekoraci, používá se místo gconf gsettings, takže buď spustit dconf-editor, doklikat do org > gnome > desktop > wm > preferences > button-layout a tam to zapsat, nebo to udělat příkazem:

Kód: [Vybrat]
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout "menu:minimize,maximize,close"
Pokud by tohle nefungovalo, je něco rozbitý :)

super, to funguje!! díky
ale ten největší problém je ten panel vlevo, a s tim si fakt nevim rady :-/
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

Petr Valach

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 367
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #15 kdy: 22 Října 2012, 02:43:19 »

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #16 kdy: 22 Října 2012, 21:00:03 »
No.. a tady se nic užitečného nenašlo?

http://www.root.cz/clanky/jak-si-prizpusobit-unity-aby-se-dalo-pouzivat/

manažer compizu mám, mám tam nastaveno autohide a reveal trigger: left edge
což bych předpokládal že se panel bude sám schovávat a při najetí na levou hranu se objeví, jako tomu bylo doposud (nefunguje ani top left corner)
na notebooku mi to jede, tak jak je to možné?
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3176
    • GdH-Notes
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #17 kdy: 24 Října 2012, 23:06:20 »
Potvrzuju, ani na jednom z mých dvou 12.10 nelze vyvolat launcher myší ať už je to nastaveno jakkoliv.

aloisam

  • Host
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #18 kdy: 25 Října 2012, 00:11:38 »
hm tak mně to na notebooku funguje.. Není třeba pro desktop nějak zprasený nastavení reveal pressure?

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #19 kdy: 25 Října 2012, 08:03:47 »
hm tak mně to na notebooku funguje.. Není třeba pro desktop nějak zprasený nastavení reveal pressure?
co to je a kde to nastavíme?
ale aspoň v tom nejsem sám  :)
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

aloisam

  • Host
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #20 kdy: 25 Října 2012, 09:43:24 »
"citlivost" launcheru se dá měnit v nastavení→vzhled→chování. Ale v 12.04 mně to nefungovalo, a musel jsem to změnit v nastavení compizu(ccsm)→unity→experimental, a myslím nejen to, ale i responsiveness..

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #21 kdy: 25 Října 2012, 10:24:26 »
"citlivost" launcheru se dá měnit v nastavení→vzhled→chování. Ale v 12.04 mně to nefungovalo, a musel jsem to změnit v nastavení compizu(ccsm)→unity→experimental, a myslím nejen to, ale i responsiveness..
v nastavení to nereaguje
mohl bys poslat screen toho compizu? zkoušel jsem to nějak měnit, ale nijak se nic nezměnilo...
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

aloisam

  • Host
Re:problémy s 12.10
« Odpověď #22 kdy: 25 Října 2012, 10:58:05 »


Uploaded with ImageShack.us


ale pokud to nereaguje na změnu, tak bude problém jinde...

3.14.TR

Re:problémy s 12.10
« Odpověď #23 kdy: 25 Října 2012, 11:05:53 »
nastavil jsem to podle obrázku, a nic se nezměnilo, ani po restartu systému :-/ tak já už fakt nevim
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.