Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci Kubuntu 12.10 [vyřešeno]  (Přečteno 3179 krát)

zdelen

• Aktivní člen
  • *
Po instalaci Kubuntu 12.10 [vyřešeno]
« kdy: 28 Října 2012, 22:39:40 »
Na notebook jsem nainstaloval Kubuntu 12.10 64bit verzi. Je to moje první poznávání Kubuntu. Zatím jsem vždy jek na Ubuntu. Kubuntu se mi zalíbilo, ale nyní nemohu vyřešit dva problémy.
1. Nejde nastavit zapnutí Numlock při spuštění, pouze ve vlastnostech klávesnice po stratu KDE. Nikde není soubor Numlockx aby se upravilo jako v Ubuntu. Můžete poradit, nic z fora co jsem našel nefunguje.
2. Potřebuji používat program KompozZueGrifon. Pokud stránku upravím v tomto programu a kolega bude pokračovat v KompoZeru, nebudou problémy? Nějaký rozházený kod a pod?
Děkuji za pomoc s oběma problémy.
« Poslední změna: 06 Listopadu 2012, 12:42:43 od Pavel Půlpán »

strom01

• Aktivní člen
  • *
Re:Po instalaci Kubuntu 12.10
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2012, 22:50:05 »
1. Nastavení systému/Vstupní zařízení/Klávesnice/NumLock při spuštění KDE (Zapnout/Vypnout/Neměnit) - tohle nefunguje?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2012, 23:09:35 »
nainstalovat balík numlockx - přidat do spuštění se startem v terminálu. To najdeš někde v nastavení systému-služby apod.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Října 2012, 08:52:53 »
Tu zapnutí Numlocku při najetí KDE je funkční. Ale při přihlášení jej musím zapínat ručně. V Gnome je to očetřeno numlockx, ale ten balíček mi v Kubuntu Správce software nenajde. Takže, jak jej mám nainstalovat? Lépe odkud?

janek-m

• Host
« Odpověď #4 kdy: 29 Října 2012, 09:14:20 »
Treba nainštalovať V Centre softvéru Synaptic a tam  súbor  numlockx určite je.

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Října 2012, 11:02:29 »
Děkuji za částečnou pomoc. Ano, po doinstalování Synapticu jde doinstalovat balíček numlockx, ale tím zase končím. Pokud bych měl doplnit to spuštění balíčku, podle návodu hledám etc/kde4/kdm/xsetup. Ale v adresáři etc složka kde4 ani jiná kde není.???
Hledal jsem na Google a vše co jsem našel bylo popsáno polovičatě a nevedlo k výsledku.
Takové rady pro lamu nejsou k ničemu.
Popíšete mi cestu, kde tedy nastavit  to numlock on?
Děkuji.

janek-m

• Host
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2012, 12:17:04 »
Ak som to dobre pochopil, tak sa ti nezapne Numlock pri štarte KDE. Tak riešenie je tu už uvedené. Napísal ho "strom01". Po vybraní položky "zapnúť" NumLock pri štarte KDE by sa Numlock mal spustiť bez problémov po každom spustení Kubuntu.  Aspoň mne to funguje.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Října 2012, 12:48:29 »
Postup pro 12.04
Jak ti radili kluci, v tom nastavení dej Neměnit při spuštení KDE.
Přidáme nastavení NumLock=On do souboru kdmrc.
Příklad:
Kód: [Vybrat]
sudo kate /etc/kde4/kdm/kdmrc
Kód: [Vybrat]
[X-*-Greeter]
AntiAliasing=true
blablabla
NumLock=On
Teď se odhlásíš a měl by Ti naskočit numlock.
« Poslední změna: 29 Října 2012, 21:00:45 od Roman "Rovano" Vacho »

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 29 Října 2012, 19:13:58 »
Tato poslední rada vystihuje to co potřebuji. Aby Numlock najel při spuštění KDE mi funguje. Ale při startu systému před přihlášením nikoliv. Psal jsem, že v Gnome jsem si to nastavoval a bez problémů. To řešení na úpravu souboru kdmrc je asi řešení, ale bohužel v složce etc se nenachází kde4. Instalace je Kubuntu 12.10 64bit z DVD kubuntu-12.10-desktop.amd64.iso. To jsou snad všechny informace co mohu dodat.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 29 Října 2012, 21:16:58 »
Ano, to jsem dělla v 12.04.
No čéče nevím kam se to podělo. Nějaká konfigurace je jinde, ale nemohu to najít :D

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 06 Listopadu 2012, 10:02:11 »
Děkuji všem za odpovědi. Problém vyřešen návratem ke Kubuntu 12.04.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Po instalaci Kubuntu 12.10 [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 13 Listopadu 2012, 08:37:22 »
V Kubuntu 12.10 to teď mám jak píšu úplně nahoře. Pravděpodobně to tak jde i v 12.04.
Nainstalovanej numlockx.
"Start"-Nastavení-nastavení systému-Spuštění a ukončení-Přidat program-numlockx. Nastavit spuštění v terminálu. Potvrdit. Toť vše.
V Unity ten postup, jak jsi dělal.

SZ:
Používám Thunderbird. Evolution jsem nikdy nezkoušel. Nevím. Pošta vždy nějak přenést šla. Ale konkrétně nevím. NIkdy jsem to mezi nimi neřešil. Google napoví :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.