Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s wifi  (Přečteno 2132 krát)

mego

• Návštěvník
Problém s wifi
« kdy: 30 Října 2012, 07:40:42 »
Pozdravujem. Som tu nový užívateľ a tiež som nový užívateľ Ubuntu. Mám problém s wifi

Najhoršie je na tom to, že sa obávam, že to nie je problém ubuntu, ale dačoho v NB. Mám s ubuntu aj Wirus XP PRofessional, ktorý ale onedlho úspešne odstránim.
S tým netom to mám takto- pripojím sa cez wifi na nejakú sieť, pripojí ma normálne na router, ide mi net asi tri minúty, potom chcipne. Keď vo wiruse kliknem na "opraviť" tak mi zas také 3 minúty ide net a potom chcipne. A takto sa to musí opakovať. V ubuntu sa musím odpojiť a pripojiť. Ďalšia vec- niekedy mi net ide jak sa patrí a niekedy nechce ísť vôbec. Book som otváral a nie sú v ňom žiadne známky poškodenia, ani zhorenia sieťovky, ani nič.

Moj NB: Lenovo B560, Intel Pentium Dual core P6100, Intel GMA, 2Gb RAM, 500GB HDD, OS- Wirus XP Professional SP3/ Ubuntu 12/04

Výpis:
Kód: [Vybrat]
lukasko@ubuntu:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA IDE Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 2 port SATA IDE Controller (rev 05)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 05)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR8131 Gigabit Ethernet (rev c0)
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)

Za každú pomoc vám už vopred ďakujem

Rover623

Re:Problém s wifi
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2012, 08:48:51 »
Abych to pochopil, jak ve Windows, tak v Linuxu ti jde spojení přibližně 3 minuty a potom to spadne. Musíš spojení znovu inicializovat a pak to jde další 3 minuty.

Předpokládám (protože ti ten Broadcom jde), že balíky firmware-b43-installer a b43-fwcutter jsi si nainstaloval.

Teď k té síti, tohle chování se děje všude nebo jen na jedné síti

mego

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2012, 09:46:41 »
Ano, chapeš to presne takto správne. Robí mi to na intraku, aj doma. Mysliš, že je to len chyba sieti? V škole ide paradne, ešte som skušal jednu verejnu sieť (ale tiež kodovanu cez WPA2) a nebol žiaden problem.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2012, 11:00:36 »
Tam budou 2 problémy, nastavení těch sítí kde to zlobí a pak problém se zmršeným EFI které teď Lenovo cpe všude. BIOS (EFI) bohužel stojí za většinou problémů počítačů od Lenova.

Zkusil bych se podívat jestli není aktualizace BIOSu

mego

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2012, 11:42:58 »
... pak problém se zmršeným EFI které teď Lenovo cpe všude. BIOS (EFI) bohužel stojí za většinou problémů počítačů od Lenova.

Nekupil som tento book teraz, mám ho už skoro 2 roky

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 30 Října 2012, 13:14:40 »
To na tom moc nemění, mám asi přes rok a půl staré Lenovo S205 a ten notebook je dobrý maximálně jako zarážka pod dveře. Mě se pro změnu síť neodpojuje, ale karty sami mizejí a zase se objevují. Je docela otravné když to člověk zapne a zjistí, že Windows ani Linux najednou prostě nevidí wifi síťovku

mego

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Října 2012, 15:22:48 »
Ok teda... ako mam teda hľadať aktualizaciu biosu a ako ju mam nainštalovať? Doma som práve absolutne reštartoval router, lebo Ubuntu mi nenašlo ani sieť ako taku (Wirus ju aspoň zobrazil, aj keď net neni bohviečo)

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 30 Října 2012, 16:34:04 »
Na stránkách bude k dispozici aktualizace, je nutné najít si aktualizace pro DOS, instalace je potom lehká. Stačí si přes UNetbootin vytvořit disk s FreeDOSem a aktualizaci na něj nakopírovat.

Nebo použít aktualizaci pro Windows a udělat flash z nich, ale to může být nebezpečné, zvlášť pokud už na ten systém není spolehnutí

mego

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Října 2012, 07:19:56 »
Práve som to hľadal asi 40 minút. Neviem, či už ja som slepý idiot, alebo tá aktualizácia nikde neni  >:(

menom

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 31 Října 2012, 11:34:16 »
Citace
S tým netom to mám takto- pripojím sa cez wifi na nejakú sieť, pripojí ma normálne na router, ide mi net asi tri minúty, potom chcipne. Keď vo wiruse kliknem na "opraviť" tak mi zas také 3 minúty ide net a potom chcipne. A takto sa to musí opakovať. V ubuntu sa musím odpojiť a pripojiť.

K tomu samovolnemu odpajaniu, mozes skusit vypnut Automatické nastavenie v Network Manageri.

V Network Manageri pohľadaj Edit Connections.
Potom v okne Network Connections na karte Wireless označ sieť, stlač Edit a vo vyskočenom okne skús zrušiť zaškrtnutie "Connect automatically" a uložiť Save.
Zruš to pri všetkých dostupných sieťach, tá automatika zvykne robiť problémy a stále sa chce prihlasovať k dalším sieťam, ked kolíše sila signálu.
Kód: [Vybrat]
http://liveusb.info/dotclear/index.php?pages/install

mego

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 31 Října 2012, 13:13:05 »
Citace
S tým netom to mám takto- pripojím sa cez wifi na nejakú sieť, pripojí ma normálne na router, ide mi net asi tri minúty, potom chcipne. Keď vo wiruse kliknem na "opraviť" tak mi zas také 3 minúty ide net a potom chcipne. A takto sa to musí opakovať. V ubuntu sa musím odpojiť a pripojiť.

K tomu samovolnemu odpajaniu, mozes skusit vypnut Automatické nastavenie v Network Manageri.

Mne sa to neodpaja, mňa nevyhodi zo siete, jednoducho len prestane isť net, ale na routeer som stále napojený. Skúsil som to povypinať, uvidime, čo sa stane

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.