Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: úprava rozlišení-jak?  (Přečteno 885 krát)

Kubickova

• Návštěvník
úprava rozlišení-jak?
« kdy: 01 Listopadu 2012, 07:40:46 »
Dobrý den, možná se Vám to bude zdát jako stupidní dotaz, ale já jsem docela počítačový antitalent a tak ani nevím, jestli tento dotaz směřuju do správné sekce..
A teď k problému: Z ničeho nic se mi rozhodilo rozlišení obrazovky na 640x480 a všechno je strašně zvětšené, nevím jak mám rozlišení zvětšit.. Jedná se o verzi Ubuntu 10.04. Když dám systém - předvolby - a zvolím monitory tak jako nejvyšší rozlišení je tam právě 640x480 a větší už nenastavím..Co s tím?
Děkuji za odpovědi ;)

Cuore

• Závislák
Re:úprava rozlišení-jak?
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2012, 09:12:33 »
tvá odpověď je
Kód: [Vybrat]
xrandr kde si nastavíš požadované rozlišení. Pak bych ještě upravil xorg.conf pravděpodobně v něm bude zakopaný pes. Pokud ti to nic neříká stačí si to překopčit do místního vyhledávání a postupovat podle ostatních co podobnou situaci řešili. Pokud s tím nehneš tak to dáme dokupy společně.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2012, 09:20:18 »
dej zde do vyhledavani na foru xrandr a muj nick .. davam vetsinou step-by-step priklad jak se prida rozliseni ..
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopadu 2012, 09:20:43 »
Tu by skor bolo treba riesit preco sa to preplo na take rozlisenie a preco tam nemas vyssie. Aku mas graficku kartu a ake ovladace.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.