Patrně jsem se špatně vyjadřoval, nebo jsem sám nepochopil podstatu problému. Při každém zasunutí kabelu do PC se mi automaticky ukáže applet připojení k síti. Když kabel přehodím na starý počítač, který jsem musel zprovoznit, abych mohl s vámi komunikovat, tak se také připojím okamžitě atomaticky. Připojení jsem si ověřoval i u poskytovatele, který mi sdělil, že chyba musí být v mém PC nebo vada kabelu. Tu jsem vyloučil používáním na druhém PC. Dle mého názoru k chybě asi došlo při přechodu na 12,10, kdy mi přestala odcházet pošta. Nenapadlo mně nic horšího než obnovit zálohu. Po obnově mi zčernal monitor a potom mi nezbylo nic jiného, než se vrátit čistou přeinstalací na 12.04. Potom jsem byl sice připojen, nešlo mi ve spojení s internetem však nic. Připojení nebylo využito ani live CD, takže teď mi chybí na př, čeština, kterou však nejde nainstalovat, stejně jako žádné aplikace. Po dlouhém hledání jsem dospěl k závěru, že závada bude někde v oblasti /usr/sbin/, kam již. moje znalosti nesahají. Proto jsem nadhodil toto téma a prosím o radu,co teď s tím. Za dosavadní zájem děkuji a zdravím všechny, Petr