Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vynuceni starsi verze balicku nez je v Synaptiku  (Přečteno 2249 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
Vynuceni starsi verze balicku nez je v Synaptiku
« kdy: 09 Listopadu 2012, 11:48:33 »
Zdravim
Potreboval bych poradit jak v vnutit ve 12.04 starsi verzi balicku "mapserver".
Mam 10.04 server a pouzivam verzi balicku mapserver 5.6. Po updatu na 12.04 prestane diky zmenam v symbologii noveho balicku mapserver 6.x aplikace fungovat.
Bohuzel oprava mapfilu pro verzi 6.x je momentalne nemozna. Jak co nejjednoduseji a bez nasledku vnutit starsi verzi balicku?

Dekuji predem

Cuore

• Závislák
Re:Vynuceni starsi verze balicku nez je v Synaptiku
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2012, 13:31:28 »
já to většinou dělám tak, že si ji stáhnu, novější komplet odinstaluji, pak install nové a v synaptic má možnost "uzamknout balíček" Takhle to mám např. s jádrem v 10.04 pro bezproblémovou funkci s mythTV a Lirc u HTPC

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2012, 19:26:45 »
já to většinou dělám tak, že si ji stáhnu, novější komplet odinstaluji, pak install nové a v synaptic má možnost "uzamknout balíček" Takhle to mám např. s jádrem v 10.04 pro bezproblémovou funkci s mythTV a Lirc u HTPC
Jo to by asi slo, ale ja bych se chtel takove "rucni" instalaci vyhnou. Mam strach se zavislosti....mozna zbytecny. Dekuji za reakci.
Nebo by pridat repozitar 10.04 a instalovat to z nej? Nevite jak dlouho je takovy repozitar dostupny po ukonceni podpory?
Nebo je ma myslenka blbost.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2012, 17:41:31 »
s tím repozitářem z 10.04 ti to nepůjde a závislosti řešit nemusíš ty si vyřeší systém sám, pokud máš uzamčený balíček, tak synaptic s tím počítá.  ;)

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2012, 20:09:39 »
s tím repozitářem z 10.04 ti to nepůjde a závislosti řešit nemusíš ty si vyřeší systém sám, pokud máš uzamčený balíček, tak synaptic s tím počítá.  ;)
Ok diky zkusim to.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.