Ahoj, jsem úplný nováček v systému ubuntu, včera jsem si nainstaloval verzi 12.10 na můj notebook asus u36j a mám pár problémů. Na oficiálních stránkách se píše jak nastavit USB 3.0, ale jelikož vůbec nechápu jak to udělat tak vás prosím o radu. Doslova se tam píše toto a já vůbec nevím jak to udělat.
USB 3.0
This USB 3.0 port doesn't seem to work at full speed. To make it work properly you need to add an option to /etc/default/grub, find the line GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT and add "pci=nomsi" like this :
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pci=nomsi"
https://help.ubuntu.com/community/Asus_U36JCDále je na této stránce napsáno, že v není známo řešení jak zajistit funkčnost hdmi a to mě docela štve, jelikož si chci pouště obsah na mém extérním monitoru.
Ještě bych potřeboval vědět jak si nastavím jako základní přehrávač VLC media player. V nastavení médií jsem ho nastavil jako základní přehrávač pro video souboru, jenže soubory .avi se mi při spuštění stále přehrávají tím "přehrávačem filmů". Kdyby někdo věděl jak problémy vyřešit tak moc díky.
P.S: Dá se ještě nějak změnit základní písmo systému, které se zobrazuje např. v prohlížeči?