Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Qt licence  (Přečteno 1704 krát)

Daniel.S

• Návštěvník
Qt licence
« kdy: 24 Listopadu 2012, 00:18:42 »
Zdravím,

mám dotaz ohledně licencí, jelikož v tom mám docela zmatek.
Chtěl bych vytvářet aplikace na míru vždy jen pro jednoho uživatele a nevím jakou licenci bych měl použít.
Někde jsem slyšel (nevím jestli je to pravda), že je již možno prodávat programy bez  vydávání zdrojového kódu s tím, že v aplikaci musí být dialogové okno "O Qt".

Můžete mi to někdo poradit.
Díky

Rover623

Re:Qt licence
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2012, 00:31:00 »
Pokud to nechceš prodávat veřejně a chceš to dodávat na objednávku, můžeš použít jakou licenci chceš, změny autorům vracet nemusíš, pokud nechceš.

Daniel.S

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2012, 12:37:44 »
Díky za odpověď?
Takže pokud tomu dobře rozumím, tak když budu program, který bude vždy na míru klientovi (bude koncový zákazník), tak nezáleží jakou licenci použiji?
A jak je to s těmi zdrojovými soubory? Musím je dávat automaticky nebo stačí když je dám na klientovo vyžádání?

Když budu tedy chtít prodat program pod licencí GNU GPLv3, co vše musím před tím udělat? Musím poskytnout soubor s licencí, zapsat nějaké informace o licenci do programu nebo něco jiného?

Díky za odpověď?

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 24 Listopadu 2012, 12:47:38 »
Tak licence musí být vždy součástí programu nebo instalátoru, zákazník musí s takovou licencí souhlasit. Pokud použiješ GPL měl by jsi zákazníkovi bezplatně dodat zdrojový kód, ale pouze za předpokladu, že ho bude chtít

Daniel.S

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Listopadu 2012, 13:47:02 »
Za předpokladu, že bych chtěl dodávat program jako portable, jak by se to mělo řešit? Napadá mě dodaní licence v samostatném souboru nebo v programu by by byla možnost zobrazení dialogové okna, které by obsahoval obsah licence. Ale ani v jednom případě by s ním nijak nepotvrdil, že s licencí souhlasí.

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 24 Listopadu 2012, 19:50:20 »
Pokud je to jako portable lze to řešit dvojím způsobem

a) dodáš licenci v samostatném texťáku s programem
b) při prvním spuštění se objeví dialogové okno s licencí které se bude muset potvrdit

Daniel.S

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopadu 2012, 20:07:01 »
Díky za vysvětlení a ujasnění si informací. Velice mi to pomohlo.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2012, 20:26:11 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.