Mám starší grafiku Nvidia 6100 nforce 405 a mám nainstalovaný ovladač 295.49 který mi jedinej funguje nejlíp.
Chci ale mít Nainstalovaný nějaký ten novější driver třeba 304.64 protože když jsem ho měl nainstalovanej tak se mi vše zrychlilo a fungovalo to líp než můj současný 295.49.
Asi si řikáte v čem je teda problém.
No problém je v tom že když používám tu 304.64 (Nebo kteroukoliv jinou 304.xx) tak mi při některejch aplikacích hned na začátku jak je pustim problikne obrazovka (Nemluvim o hrách který přepínaj rozlišení).
Taky mi problikne obrazovka když zapnu pc tak po plymountu hned asi 2 vteřiny po tom co se objeví GDM nabídka pro přihlášení mi to zase problikne a hned zase mi to problikne hned po potvrzení hesla a kliknutí na enter.
Také se mi to automaticky stává když spustím Jdownloader nebo samozřejmě před každou hrou ještě dřív jak naběhne.
Jakmile je aplikace spuštěná tak se blikání nikdy znovu neobjeví je to skutečně jen na začátku ale prostě zkrátka vadí mi to hodně
Nejde to nějak vyřešit to blikání protože mi příde že je to v pořádku když ta grafika na tom ovladači šlape a je jen to blikání.
Mám zkrátka takovej pocit že je někde něco špatně nastavený Xorg např (ale ten mám nastavenej tak jak to udělala Nvidia sama).
Prosim poraďte mi jsem fakt zoufalej
Tady je kopie z xorg.conf a když tak na to koukám tak nechápu proč mám svoje LCD vyhodnocený jako CRT (je pravda že je to LCD připojený do VGA konektoru) to by teda asi taky mohla být možná příčina.
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 295.49 (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-07.nvidia.com) Tue May 1 00:53:58 PDT 2012
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 295.49 (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-07.nvidia.com) Tue May 1 00:54:24 PDT 2012
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "0"
EndSection
Section "Files"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection
Section "Monitor"
# HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "CRT-0"
HorizSync 28.0 - 55.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
Option "DPMS"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6100 nForce 405"
EndSection
Section "Screen"
# Removed Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1152x864 +0+0; 1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "Coolbits" "1"
Option "Stereo" "0"
Option "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "TwinView" "0"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; 1152x864 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24