Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s Ovladačem Grafické karty  (Přečteno 16579 krát)

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Problémy s Ovladačem Grafické karty
« kdy: 02 Prosince 2012, 23:46:43 »
Mám starší grafiku Nvidia 6100 nforce 405 a mám nainstalovaný ovladač 295.49 který mi jedinej funguje nejlíp.
Chci ale mít Nainstalovaný nějaký ten novější driver třeba 304.64 protože když jsem ho měl nainstalovanej tak se mi vše zrychlilo a fungovalo to líp než můj současný 295.49.
Asi si řikáte v čem je teda problém.
No problém je v tom že když používám tu 304.64 (Nebo kteroukoliv jinou 304.xx) tak mi při některejch aplikacích hned na začátku jak je pustim problikne obrazovka (Nemluvim o hrách který přepínaj rozlišení).
Taky mi problikne obrazovka když zapnu pc tak po plymountu hned asi 2 vteřiny po tom co se objeví GDM nabídka pro přihlášení mi to zase problikne a hned zase mi to problikne hned po potvrzení hesla a kliknutí na enter.
Také se mi to automaticky stává když spustím Jdownloader nebo samozřejmě před každou hrou ještě dřív jak naběhne.
Jakmile je aplikace spuštěná tak se blikání nikdy znovu neobjeví je to skutečně jen na začátku ale prostě zkrátka vadí mi to hodně :D
Nejde to nějak vyřešit to blikání protože mi příde že je to v pořádku když ta grafika na tom ovladači šlape a je jen to blikání.
Mám zkrátka takovej pocit že je někde něco špatně nastavený Xorg např (ale ten mám nastavenej tak jak to udělala Nvidia sama).
Prosim poraďte mi jsem fakt zoufalej

Tady je kopie z xorg.conf a když tak na to koukám tak nechápu proč mám svoje LCD vyhodnocený jako CRT (je pravda že je to LCD připojený do VGA konektoru) to by teda asi taky mohla být možná příčina.


Kód: [Vybrat]
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 295.49  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-07.nvidia.com)  Tue May  1 00:53:58 PDT 2012

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 295.49  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-07.nvidia.com)  Tue May  1 00:54:24 PDT 2012

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

    # HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 55.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 6100 nForce 405"
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1152x864 +0+0; 1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Coolbits" "1"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1152x864_60 +0+0; 1152x864 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 20:12:02 od Aranor »

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2012, 00:01:04 »
Vypni si VSync

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2012, 11:29:35 »
Aha tak se opravuju v ovladači 304.64 je jen Sync to VBlank a pak je jen v položce X Server XVideo Settings:
Sync to this display device a pod tím je jen CRT-0 (CRT-0) a tam je to zašktlí a ať na to klikám kolikrát chci tak tahle položka mi deaktivovat nejde narozdíl od Sync to VBlank který jsem si vypnul a ten problém tu mám stále i přesto že jsem to uložil do Xfile.

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2012, 12:17:01 »
Tady je teda ještě pro ukázku Xorg.conf 304.64


Kód: [Vybrat]
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 304.64  (buildd@meitnerium)  Wed Nov  7 05:56:00 UTC 2012

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 304.64  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-12)  Tue Oct 30 12:04:46 PDT 2012

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

    # HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 55.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 6100 nForce 405"
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1152x864 +0+0; 1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; 1152x864 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1024x768 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Coolbits" "1"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1152x864_60 +0+0; 1152x864 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 14:57:33 od Tadeáš Pařík »

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2012, 13:21:51 »
Nemáš náhodou CRT monitor, to blikání může být vlivem nízké obnovovací frekvence.

To nastavení se neukládá do xorg.conf, je nutné v posledním řádku toho nástroje kliknout na "Save current configuration"

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #5 kdy: 03 Prosince 2012, 13:41:41 »
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 13:53:48 od Aranor »

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #6 kdy: 03 Prosince 2012, 13:58:26 »
Jo tady je teda výpis z toho .nvidia-settings-rc


Kód: [Vybrat]
#
# /home/User/.nvidia-settings-rc
#
# Configuration file for nvidia-settings - the NVIDIA X Server Settings utility
# Generated on Mon Dec  3 13:49:38 2012
#

# ConfigProperties:

RcFileLocale = C
ToolTips = Yes
DisplayStatusBar = Yes
SliderTextEntries = Yes
IncludeDisplayNameInConfigFile = No
ShowQuitDialog = No
Timer = PowerMizer_Monitor_(GPU_0),No,1000
Timer = Memory_Used_(GPU_0),Yes,3000

# Attributes:

0/CursorShadow=0
0/CursorShadowAlpha=64
0/CursorShadowRed=0
0/CursorShadowGreen=0
0/CursorShadowBlue=0
0/CursorShadowXOffset=4
0/CursorShadowYOffset=2
0/SyncToVBlank=0
0/LogAniso=0
0/FSAA=0
0/TextureSharpen=0
0/TextureClamping=1
0/FXAA=0
0/AllowFlipping=1
0/FSAAAppControlled=1
0/LogAnisoAppControlled=1
0/OpenGLImageSettings=3
0/DigitalVibrance[CRT-0]=6
0/ImageSharpening[CRT-0]=2
0/XVideoSyncToDisplay=1
User-System:0[dpy:0]/RedBrightness=0.000000
User-System:0[dpy:0]/GreenBrightness=0.000000
User-System:0[dpy:0]/BlueBrightness=0.000000
User-System:0[dpy:0]/RedContrast=0.000000
User-System:0[dpy:0]/GreenContrast=0.000000
User-System:0[dpy:0]/BlueContrast=0.000000
User-System:0[dpy:0]/RedGamma=1.000000
User-System:0[dpy:0]/GreenGamma=1.000000
User-System:0[dpy:0]/BlueGamma=1.000000
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 14:57:43 od Tadeáš Pařík »

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #7 kdy: 03 Prosince 2012, 14:16:48 »
Tady je teda moje video mého problému <a href="http://www.youtube.com/watch?v=YlVjvgI4QZs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YlVjvgI4QZs</a>&feature=youtu.be

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #8 kdy: 03 Prosince 2012, 14:55:59 »
Ukazuje mi to, že se video zpracovává, až bude k dispozici mrknu na to. Nemá ten monitor nějakou atypickou obnovovací frekvenci (optimální), standard pro LCD je 60Hz, ale některé monitory vyžadují jiné nastavení.

Jo a ještě v nástroji na konfiguraci grafiky, když dáš nastavení X serveru, vidíš tam nějakou identifikaci toho panelu nebo to hlásí "Neznámý monitor"

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #9 kdy: 03 Prosince 2012, 15:00:35 »
Jo to video se nahrává ještě teď už u toho sedim hodinu.
A co se týče toho atypyckýho nastavení o tom teda nic nevim vim že maximálku rozlišení mám mít 1280x960 a že je to 60 Hz monitor ale když jsem zkoužel ještě onehdá na windosech (který už nemá protože jsem na Linux přešel úplně) tak jsem si mohl dovolit nastavit i 75 Hz při rozlišení 1280x960
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 15:11:32 od Aranor »

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #10 kdy: 03 Prosince 2012, 15:08:46 »
A jestli jsi myslel to nastavení grafiky v tomhle ???

[příloha smazaná administrátorem]

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #11 kdy: 03 Prosince 2012, 15:10:45 »
Nebo v tomhle ???

[příloha smazaná administrátorem]

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #12 kdy: 03 Prosince 2012, 15:15:16 »
Jo taky mi to teďka šíleně blikalo když jsem si přes playonlinux instaloval LOL a ve chvíli kdy se instalovaly takový ty srandičky jako je VCRUN atd ... to začalo blikat dost pravidelně v téměř pravidelných intervalech 2 vteřiny ale když se to dostahovalo tak byl zase klid po pěšině.

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #13 kdy: 03 Prosince 2012, 15:44:08 »
Identifikace toho monitoru je totiž úplně blbě, musíme nejdřív opravit tuhle sekci
Kód: [Vybrat]
Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 55.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

donny

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1861
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #14 kdy: 03 Prosince 2012, 16:01:33 »
Identifikace toho monitoru je totiž úplně blbě, musíme nejdřív opravit tuhle sekci
Kód: [Vybrat]
Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 55.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Podle te specifikace by to tedy melo byt:

HorizSync 31.5 - 81.1
VertRefresh 55.0 - 76.0
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #15 kdy: 03 Prosince 2012, 16:02:12 »
No tak to video je na youtube už konečně nahraný

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #16 kdy: 03 Prosince 2012, 16:04:55 »
Takže zadej
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf a nejdřív tohle
Kód: [Vybrat]
Section "Monitor"

    # HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 55.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection
uprav takhle
Kód: [Vybrat]
Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "NEC AccuSync LCD92VM"
    HorizSync       31.5 - 81.1
    VertRefresh     55.0 - 76.0
    Option         "DPMS"
EndSection
potom tohle
Kód: [Vybrat]
Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1152x864 +0+0; 1152x864_60 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1152x864_60 +0+0; 1152x864 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "1024x768 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Coolbits" "1"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1152x864_60 +0+0; 1152x864 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
uprav takhle
Kód: [Vybrat]
Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Coolbits" "1"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1280x960_60 +0+0; 1280x960 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
ulož a restartuj
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 16:07:14 od Rover623 »

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #17 kdy: 03 Prosince 2012, 16:06:08 »
Jdu zkusit modifikaci a pak dám echo

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #18 kdy: 03 Prosince 2012, 16:08:14 »
Měl jsem tam chybku v těch frekvencích, už jsem to opravil

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #19 kdy: 03 Prosince 2012, 16:21:46 »
Tvá úprava Rovere623 udělala v podstatě to samý co ta donnyho obohatila rozlišení ale to blikání nezlepšila a taky už to neni jen jedno bliknutí na začátku ale hned tři
« Poslední změna: 03 Prosince 2012, 16:24:16 od Aranor »

Rover623

Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #20 kdy: 03 Prosince 2012, 16:29:13 »
Zkus tu druhou část tedy upravit takhle
Kód: [Vybrat]
Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1280x960_60 +0+0; 1280x960 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #21 kdy: 03 Prosince 2012, 16:30:25 »
Teď jsem si jen tak pro test pustil Enclave a na monitoru se objevilo: Out of range ale přitom jsem ale tu hru viděl celkem normálně (běží v rozlišení 800x600).

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #22 kdy: 03 Prosince 2012, 16:32:30 »
Zkusim to uvidíme

Aranor

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 405
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #23 kdy: 03 Prosince 2012, 16:34:46 »
Bohužel problém stále přetrvává

donny

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1861
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #24 kdy: 03 Prosince 2012, 16:35:29 »
Jeste k tomu blikani - podivej se, jestli mas soubor ~/.config/openbox/autostart, a jestli tam nahodou neni radek jako

Kód: [Vybrat]
xset dpms 0 0 600
a jestli jo, tak na zacatek onoho radku vloz #, uloz a restartuj.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.