Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomale Ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu [vyřešeno]  (Přečteno 29925 krát)

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Mam taky zaujimavy problem. Ak startujem ubuntu 6.10 zo zapnutym internetom ide vsetko bez problemu ale ked ho startujem s vypnutym internetom gnome nabieha  velmi pomaly az niekolko minut. Tak isto ked spustim programy na takto spustenom ubuntu nabiehaju niekolko minut, podla vytazenia procesoru sa nic nedeje a potom sa program normalne spusti a ide bezchybne. Ak pocas toho spomaleneho spustania ubuntu zapnem internet po odoslani prvych dat sa zacne spustat normalnou rychlostou a vsetko ide ako ma. Toto sa prejavuje iba na 6.10 pri 6.06 na tom istom hardware tento problem nemam. Stretol sa uz s niecim takym niekto? V com by mohol byt problem? Pripajam sa cez sietovu kartu.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:28:36 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Guido

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 148
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2007, 22:01:56 »
Asi bych nechal naběhnout systém bez připojení k netu a pak se podíval do logů, jestli se tam neobjevilo něco zajímavého/podezřelého: syslog, messages, Xorg.0.log, dmesg apod.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:25:47 od Anna Taliánová »
Guido

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3433
    • Zobrazit profil
    • Jakub Lucký
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2007, 22:50:47 »
Síťovka je předpokládám DHCP...
mohla by se snažit načíst IP a přitom brzdit nabíhání Gnome...

To by se mělo dát objevit v logách...
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:29:02 od Anna Taliánová »
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

tvrdiaak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2007, 14:25:22 »
Ahojte, mam stejny problem. Wifi i drat maji fixed IP a pokud je drat nebo bezdrat v dosahu, bezi vse ok. Jakmile ale notebook zapnu nekde v terenu, nabehne gnome jen castecne ("zasekne" se nekde pri startovani apletu na panelu (vytizeni systemu, klavesnice, hodiny) a trva nekolik minut, nez vsechno nabehne.
Kdyz spustim jakoukoliv aplikaci, na panelu vidim tlacitko "Spoustim aplikaci...", ktere po chvili zmizi a zase to minutku vypada ze se nic nedeje. Pak najednou aplikace naskoci a tvari se jako ze nic. Vsechno se vyresi, kdyz povypinam sitova pripojeni (deaktivuji Wifi i dratove pripojeni).
Zajimave je, ze na PC jsem mel debianka, ktery bezel svizne. Nyni jsem tam ale natahl take ubuntu (rec je celou dobu o 6.10) a objevil se stejny problem. V logu jsem nic podezreleho nenasel, no nejsem zadny guru, takze jestli mate nekdo chut, rad vam logy poslu.
Snazil jsem se neco vygooglit, ale neuspesne. Nemuze to mit neco spolecneho s temi automatickymi aktualizacemi? Proc jinak by tak nutne potreboval net? Da se to nejak vypnout?

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2007, 14:30:42 »
poslete vypis souboru /etc/hosts
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:29:20 od Anna Taliánová »

tvrdiaak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2007, 14:39:33 »
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 Tom6320.eltes

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
195.122.199.120 black
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:29:41 od Anna Taliánová »

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #6 kdy: 31 Ledna 2007, 14:42:03 »
Tecka v nazvu pocitace? To tam opravdu ma byt?

tvrdiaak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #7 kdy: 31 Ledna 2007, 14:49:04 »
Patrne ano, Tom6320 je nazev pocitace, eltes je skupina. Hadam ze to takhle poskladal instalator kdyz se me ptal na tyto udaje. Ja jsem tam jen doplnil ten black, coz je muj router.

pro nazornost network/interfaces vypada takto:
auto lo
iface lo inet loopback


#iface eth0 inet static
#address 195.122.199.121
#netmask 255.255.255.0
#gateway 195.122.199.120


#iface eth1 inet static
#address 195.122.199.153
#netmask 255.255.255.0
#gateway 195.122.199.120
#wireless-essid EltesWL
#wireless-key s: (vymazano)

#auto eth2
#iface eth2 inet dhcp

#auto ath0
#iface ath0 inet dhcp

#auto wlan0
#iface wlan0 inet dhcp
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:30:24 od Anna Taliánová »

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #8 kdy: 31 Ledna 2007, 14:58:36 »
Citace: tvrdiaak
Patrne ano, Tom6320 je nazev pocitace, eltes je skupina.
Jaka skupina ???

zkuste pridat jeste jeden radek
Kód: [Vybrat]
127.0.1.1 Tom6320

tvrdiaak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #9 kdy: 31 Ledna 2007, 15:41:03 »
No to je goool. Uz to lita jako splasene. Muzete mi nejak v kratkosti vysvetlit, co ten pridany radek znamena a jaky ma vliv na muj problem? Eltesem jsem mel na mysli pracovni skupinu, nemam tady domenu.
Diky moc, jste borec!

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #10 kdy: 31 Ledna 2007, 17:32:39 »
Pozeram ze ste to zatial vyriesili, naozaj to pomohlo. Pre upresnenie este davam vypis z /etc/hosts
Pre 6.10 uz po uprave:

127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 tibor-desktop.CASTA1

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

127.0.1.1 tibor-desktop

a z 6.06

127.0.0.1 localhost tibor-desktop
127.0.1.1 tibor-desktop

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts


6.10 to konfiguruje nejak divne. Vdaka za pomoc.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:31:37 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

DDD-ubuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #11 kdy: 31 Května 2007, 22:17:11 »
... chtěl bych požádat o radu, která by mi pomohla vyřešit tento problém ale na Feisty - systém po přihlášení startuje bez zapojeného síťového kabelu velice pomalu, vždy zůstane viset na splash screenu "nautilus", kde setrvává poměrně dlouhou dobu, po delší době naběhnou neúplné lišty a opět se systém zadrhne... na NB je to velice nepříjemné, jelikož pokud jsem kdekoliv "mimo" tak nemůžu systém skoro zapnout (ještě s tím, že pokud jedu na baterie, tak se systém mírně zpomaluje menším taktem...)

zkoušel jsem výše uvedené rady, ale na Feisty nejsou funkční - viz výpis etc/hosts (již upravený s tím řádkem...):
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 NBstation.DOMA

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

127.0.1.1 NBstation.DOMA


NBstation - název PC
DOMA - název skupiny

... nějaké nápady či doporučení?

... osobně jsem vůbec nepostřehl od kterého okamžiku to dělá, ale dle mého názoru to není novým jádrem x.16 - dělalo to i před aktualizací...

děkuji za drahocenné rady

AKTUALIZACE:

takže výpis by měl vypadat takto, aby to fungovalo:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 NBstation.DOMA

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

127.0.1.1 NBstation


... bez toho "DOMA" za názvem počítače... inspiraci jsem nalezl zde, kde se řešil podobný problém http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=10728

- avšak stejně bych rád požádal někoho ze zkušenějších o vysvětlení, co jsem to vlastně udělal či co to způsobuje, děkuji
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:34:28 od Anna Taliánová »

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #12 kdy: 01 Června 2007, 17:41:20 »
Uprav ho takto:
Kód: [Vybrat]
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 NBstation

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
inak musis si to sem tam kontrolovat lebo sa to zvykne same prepisovat.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:27:25 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pavelm

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #13 kdy: 07 Června 2007, 09:56:09 »
Zdravim vas mam stejny problem, ale bohuzel se mi ho nepodarilo vyresit editaci /etc/hosts, problem se tyka Feisty.

muj puvodni dotaz byl:

Na mem notebooku mam v Gnome network manazeru nakonfigurovany dva setupy ... jeden originalni, ktery se nastavil po instalaci (#1) a druhy, kterym jsem se pres kabel pripojil do site mistni organizace (#2).
Problem je v tom, ze pokud pouziju setup #2, tak sit jede v pohode, ale pote co odpojim sitovy kabel, tak se temer vsechno spousteni zastavi (napriklad pri snaze spustit terminal zacne startovani, ale nakonec terminal nenabehne (nabehne v pripade, ze opet zapojim kabel) a stejne tak Firefox).

Take se potykam s tim, ze pokud nastavim setup #2, tak po restartu se nejakym zahadnym zpusobem meni nastaveni v Gnome network manazeru (meni se Domain name, DNS Server a Search Domains), a pro fungovani site znovu musim pres superuzivatele nacist ten setup #2, aby sit opet spravne fungovala.

Ma nekdo zkusenosti s timto chovanim?? Muze mi nekdo poradit??

pro jistotu dodavam vypis /etc/hosts a /etc/network/interfaces pro #2 :

/etc/hosts:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 nalez

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts


/etc/network/interfaces :
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address 147.251.28.176
netmask 255.255.255.0
gateway 147.251.28.1

auto eth1
iface eth1 inet dhcp

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

auto ath0
iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp


k tomu patri:
Host name nalez.chemi.muni.cz
Domain name chemi.muni.cz


a take vypis /etc/hosts a /etc/network/interfaces pro #1 :

127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 nb113pm

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts


/etc/network/interfaces :
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth1
iface eth1 inet dhcp

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

auto ath0
iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp


K tomu patri:
Host name nb113pm
Domain name
(prazdne)
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:41:26 od Anna Taliánová »

pavelm

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #14 kdy: 07 Června 2007, 11:12:50 »
vazeni pratele dekuji za pomoc ... uz to beha ...
chyba byla, ze jsem mel jako host name nalezeno ***.***.*** ve wireles nastaveni, takze, kdyz jsem vytah drat, tak to haprovalo ...
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:42:49 od Anna Taliánová »

usagi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #15 kdy: 22 Července 2007, 13:23:20 »
No ja mám tiež problém so spomalením systému ale len vtedy keď pred prihlásením nastavím sedenie xgl. Systém síce nabehne rýchlo ale všetko čo chcem otvoriť sa otvára strašne zdĺhavo. Vie niekto poradiť? Asi pred dvoma týždnami to šlo veľmi dobre aj s berylom. Skontroloval som nastavenia, ktoré som robil predtým a všetko zostalo rovnaké. Takže nechápem.
PC: ASUS P5QL-E, Intel Core2duo (3200), 2GB DDR2, 320 GB HDD, ASUS NVIDIA 7600GT 256MB
NB: ASUS X51L, Dual core T2390, 2GB DDR2, 160 GB HDD, Intel X3100 128MB
Ubuntu Ultimate Edition 2.0 Gamers

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #16 kdy: 22 Července 2007, 15:07:38 »
A co vytazenie procesora, nedostatok ram a pod. ... V tom problem nemoze byt?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

usagi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #17 kdy: 22 Července 2007, 20:37:05 »
zaručene nie. 1,6 Core2Duo, 1gb RAM, 320gb HDD, ATI Radeon 9550 128mb - upozorňujem predtým to šlo, ale vrátil som sa z dovolenky a nič. Už mi doporučovali prejsť na Mandrivu vraj sa to s Ubuntu stalo aj iným ale tomu sa zatiaľ chcem vyhnúť.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:45:22 od Anna Taliánová »
PC: ASUS P5QL-E, Intel Core2duo (3200), 2GB DDR2, 320 GB HDD, ASUS NVIDIA 7600GT 256MB
NB: ASUS X51L, Dual core T2390, 2GB DDR2, 160 GB HDD, Intel X3100 128MB
Ubuntu Ultimate Edition 2.0 Gamers

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #18 kdy: 22 Července 2007, 22:21:41 »
Zatial som nepocul o takom probleme co by nevyriesil ten postup co je tu opisany cize o viacerych neviem ale ked to u teba nepomohlo ktovie. Neskusal si odstranit nastavenie session? Tvoj domovsky adresar skryta zlozka .gnome2 a odstranit subor session.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:43:57 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

usagi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #19 kdy: 23 Července 2007, 10:37:05 »
Rozhodne skúsim. Inak Linux mám zhruba mesiac, takže mi pomôžu len veľmi jednoduché rady. To čo tu bolo písané bolo spomalenie pri spustení netu takže neviem či by mi to pomohlo.
PC: ASUS P5QL-E, Intel Core2duo (3200), 2GB DDR2, 320 GB HDD, ASUS NVIDIA 7600GT 256MB
NB: ASUS X51L, Dual core T2390, 2GB DDR2, 160 GB HDD, Intel X3100 128MB
Ubuntu Ultimate Edition 2.0 Gamers

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #20 kdy: 23 Července 2007, 13:23:19 »
Vcera som sa nieco docital ze na ATI karty treba spustat to sedenie xgl aby fungovala 3d akceleracia co u mna na nvidie netreba. Tak ti asi neporadim, ale problem by som cakal v ovladaci gr. karty pripadne v jeho nastaveni.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 00:44:32 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

usagi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #21 kdy: 23 Července 2007, 16:28:12 »
no kartu sa chystám vymeniť a potom už konečne bude po problémoch.
PC: ASUS P5QL-E, Intel Core2duo (3200), 2GB DDR2, 320 GB HDD, ASUS NVIDIA 7600GT 256MB
NB: ASUS X51L, Dual core T2390, 2GB DDR2, 160 GB HDD, Intel X3100 128MB
Ubuntu Ultimate Edition 2.0 Gamers

soyw

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Pomale ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu.
« Odpověď #22 kdy: 04 Dubna 2008, 12:02:51 »
No to je goool. Uz to lita jako splasene. Muzete mi nejak v kratkosti vysvetlit, co ten pridany radek znamena a jaky ma vliv na muj problem? Eltesem jsem mel na mysli pracovni skupinu, nemam tady domenu.
Diky moc, jste borec!

Už asi off-topic, ale vypozoroval jsem, že /etc/hosts se změní vždy, když otevřu "nastavení sítě" (např. Systém->Správa->Síť) a udělám jakoukoliv změnu. Vždy mi z /etc/hosts zmizne řádek 127.0.1.1. "název počítače". Správně tam musí být (kromě ostatního) (bez uvozovek) (a vím, že neříkám nic nového:-) (vypozorováno na starších verzích a naposledy na 7.10)
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 "název počítače"."název domény"
127.0.1.1 "název počítače"

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re: Pomale Ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu [vyřešeno]
« Odpověď #23 kdy: 04 Dubna 2008, 17:26:42 »
Akoze zmizne ten posledny riadok, alebo zmizne ten posledny a objavy sa ten predposledny.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

soyw

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Pomale Ubuntu 6.10 bez pripojenia k internetu [vyřešeno]
« Odpověď #24 kdy: 04 Dubna 2008, 22:09:24 »
Akoze zmizne ten posledny riadok, alebo zmizne ten posledny a objavy sa ten predposledny.

Kromě ostatního obsahu tam musí být oba níže uvedené řádky:
127.0.1.1 "název počítače"."název domény"
127.0.1.1 "název počítače"

Mě vždy zmizel druhý uvedený = 127.0.1.1 "název počítače"

Příklad (je třeba použít správný název počítače a domény) toho, co by tam být mělo, aby systém pracoval svižně:
127.0.1.1 pc12.mshome
127.0.1.1 pc12

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.