Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Notebook, ventilátor na maximum  (Přečteno 1513 krát)

joolar

• Návštěvník
Notebook, ventilátor na maximum
« kdy: 25 Prosince 2012, 11:37:20 »
Zdravím,
Mám notebook Sony Vaio VGN-F32M a po instalaci 64bitového Ubuntu 12.10 mám problém s ventilátorem - po naběhnutí systému se začne točit na plný výkon a počítač je tím pádem velice hlučný. Procesor podle příkazu top vytížený není, ventilátor většinou vyfukuje studený vzduch, ovladače na grafiku používám svobodné. Na Windows se ventilátor choval slušně.

Nevíte někdo jak tento problém vyřešit?
Předem díky moc

Cuore

• Závislák
Re:Notebook, ventilátor na maximum
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2012, 14:01:43 »
no instalací nesvobodných ovladačů by si to měl vyřešit, ale 12.10 na to opravdu vhodná není... být tebou bych nainstaloval 12.04 a na ni nesvobodné ovladače. Upřimně moc nechápu, proč začínající uživatelé nejdou ze začátku raději do jistoty LTS a hrnou se do toho nejnovějšího. V případě 12.10 to platí dvojnásob.

joolar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2012, 14:25:06 »
Při instalaci nesvobodných ovladačů mám problém po přihlášení s naběhnutím rozhraní...
Myslíš tedy, že řešením by měl být ovladač na grafiku, případně jinou verzi Ubuntu?
Měl jsem Fedoru 17. Odešel jsem od ní kvůli více problémům, mimo jiné i ten samý problém jako nyní.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2012, 09:45:17 »
Citace
Při instalaci nesvobodných ovladačů mám problém po přihlášení s naběhnutím rozhraní...
tohle jsou právě ty problémy u 12.10. Při použití 12.04 si myslím, že ti nesvobodné ovladače problém neudělají + budeš mít výhody LTS a rozdíl mezi 12.04 a 12.10 je opravdu minimální.
Citace
Myslíš tedy, že řešením by měl být ovladač na grafiku, případně jinou verzi Ubuntu?
v několika případech co jsem tady četl to právě vyřešila instalace nesvobodných ovladačů.

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2012, 09:54:25 »
Jakou vůbec  máš konfiguraci. Nějak ji nemůžu vygooglit. Na F17 jsi instaloval nesvobodné ovladače?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.