Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Router Huawei HG622u - problém s IP [vyřešeno]  (Přečteno 3598 krát)

eDrak

• Návštěvník
Router Huawei HG622u - problém s IP [vyřešeno]
« kdy: 07 Ledna 2013, 22:15:33 »
Dobrý den, jsem vlastníkem huawei hg622 routeru a mám problém s připojením. Vlastním notebook s operačním systémem xubuntu, PC s operačním systémem XP, netbook s operačním systémem XP a telefon s operačním systémem android. Občas mi napíšou XP konflikt s IP adresami. Dále mi stane, že vypadne internet celkově (zařízení jsou připojené, mají plný signál, ale nepřejímají data.) a tento problém mají všechna zařízení, připojena na router. Domnívám se, že distribuce xubuntu blokuje IP adresu, kterou router přiděluje i ostatním zařízením v síti. Bohužel nevím, jak tento problém opravit.

Mohl by mi, prosím, někdo pomoci? Děkuji mockrát.
« Poslední změna: 09 Ledna 2013, 20:10:34 od Martin Kiklhorn »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Router Huawei HG622u - problém s IP
« Odpověď #1 kdy: 08 Ledna 2013, 09:19:19 »
Tak v Ubuntu si můžeš jednoduše "klikací" cestou nastavit pevnou IP adresu pouze pro tvou wifi někam vysoko třeba 10.0.0.200
U windows je to problém jelikož není možné si nastavit pro každou wifi jinou IP adresu ale nastavuje se to společně.
Pokud máš modem od O2 tak také můžeš upgradovat firmware jelikož podle google to vypadá že snad nikomu nefunguje tento modem tak jak má...
http://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/huawei-echolife-hg622u.html?tab=download

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 08 Ledna 2013, 09:21:41 od RRadek Neužil »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

eDrak

• Návštěvník
Re:Router Huawei HG622u - problém s IP
« Odpověď #2 kdy: 08 Ledna 2013, 14:41:04 »
Děkuji, zatím to funguje, pokud něco, tak napíši.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.