Po připojení tiskárny pomocí USB kabelu k NB Packard Bell ji to detekovalo v pořádku a po vyhledání ovladače (doporučen ovladač pro SCX-3200) a zvolení jeho instalace tisk funguje OK. K využívání funcke skenování je ale zřejmě třeba doinstalovat další ovladače ze str. Samsungu dle tohoto návodu:
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201211/20121114162300076/CS/czech/czech/manual/start_advanced.htm
Instalace programu Smart Panel Zkontrolujte, zda je zařízení připojeno k počítači a zda je zapnuté.
Po zobrazení okna Administrator Login zadejte do pole Login uživatelské jméno root a zadejte systémové heslo.
[Note]
K instalaci softwaru zařízení je nutné se přihlásit jako super user (root). Pokud nejste super user, požádejte správce systému.
Z webových stránek společnosti Samsung stáhněte do počítače balík Smart Panel.
Klepněte pravým tlačítkem na balík Smart Panel a rozbalte jej.
Poklepejte na cdroot > Linux > smartpanel > install.sh.
Přestože jsem uživatel typu správce, a kdykoli instaluji něco jiného, včetně třeba aktualizací, pouze zadám potvrzovací správcovské heslo a jede to, tak zde žádný požadavek na heslo nenaskočí, pouze chybová hláška, že nejsem root.
A tak moje otázka (v podstatě začátečnická) zní takto: Jak provedu požadované "přihlášení se jako root"? Za 4 roky co mám ubuntu jsem to nějak nepotřeboval až teď.
při hledání jsem narazil na tyto způsoby:
gksudo nautilus
sudo su
sudo -i
sudo apt-get install + název balíku
To poslední jsem zkusil ale ono to pak ten balík hledá kdesi na oddíle E: a nenajde ho to.
Tak jsem zkusil sudo -i a poté spuštění toho autorunu, tedy až poté co sem se jako root přihlásil, přesto to skončí stejnou hláškou - že je třeba být root (ačkoli již jsem).
Tak už nevím. Díky.